-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 21

Kaune pėsčiųjų tiltų per Nemuną konkursą laimėjo neįprastas projektas

Kaune bus statomi pėsčiųjų tiltai per Nemuną. Jie sujungs Kauno senamiestį, Nemuno salą ir kitame upės krante planuojamus statyti Čiurlionio koncertų rūmus. Architektūros konkursą laimėjo neįprastas projektas. Jo autoriai pasiūlė daugiau nei 200 metrų ilgio tiltą per upę pastatyti be atramų.
Kaune pėsčiųjų tiltų per Nemuną konkursą laimėjo neįprastas projektas.
Kaune pėsčiųjų tiltų per Nemuną konkursą laimėjo neįprastas projektas. / Stop kadras
Temos: 3 Kaunas Nemunas Tiltas

Tilto architektūros konkursą Kaune laimėjo jaunų architektų kolektyvas iš Vilniaus KILD. Projektuotojai pasiūlė Nemuno krantus sujungti dviem tiltais. Vieną nuo Senamiesčio pusės į salą per kanalą, kitą – iš salos per Nemuną į Aleksotą. Šis bus lėkštos arkos formos – neįprastas Lietuvos architektūrai. Be atramų upėje, su amfiteatrais krantuose, iš kurių atsivers Kauno senamiesčio ir būsimų Čiurlionio koncertų rūmų, Nemuno uosto vaizdai.

Projekto autoriai sako, kad jiems buvo svarbu, jog tiltas neužstotų senamiesčio panoramos stovintiems krante, todėl jis liaunas. Dėl amfiteatrų didžiojoje tilto dalyje vaizdo neužstos ir turėklai.

Techninis pėsčiųjų tiltų projektas bus rengiamas metus. Tikimasi, kad tai kainuos apie 400 tūkst. eurų. Statyba – dar 8 mln. Šis brangus projektas Kaunui reikalingas dėl numatomos miesto plėtros kairiajame krante, taip pat planuojamam Mokslo muziejui Nemuno saloje.

Tikimasi, kad tiltai bus pastatyti iki 2022 m., kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Architektams, laimėjusiems konkursą Kaune, tai – jau antras tiltų projektas. Prieš metus jie su architekte Ona Lozuraityte laimėjo miško tilto konkursą pietų Korėjoje, Seule.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius