Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 15

Kaune požeminių perėjų priežiūrai bus renkamas naujas rangovas

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija nepritarė, kad būtų pratęsta požeminės perėjos, esančios M. K. Čiurlionio g. ir Vytauto pr. sankirtoje, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų teikimo sutartis. Kolegijos nariai nusprendė skelbti naują konkursą, kurio metu būtų išrinktas rangovas. Jis prižiūrėtų visas šešias miesto požemines perėjas.
Įvykio vietoje
Kai kurios Kaune esančios požeminės perėjos šiuo metu apskritai neprižiūrimos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Politikai neslėpė nerimo, jog kai kurios likusios be priežiūros požeminės perėjos nuolat niokojamos vandalų. Jose esą nesaugu ir žmonėms, kurių dienos metu požeminėse perėjose nemažai.

„Ne kartą buvo kalbėta, kad Kaune būtų prižiūrimos visos požeminės perėjos. Galbūt dienos metu vandalai ir nedrįsta gadinti miesto turto, tačiau vakarais perėjos yra niokojamos“, – pastebėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tarybos narys Gediminas Žukauskas pritarė nuomonei, kad ta bendrovė, kuri laimės naujai skelbiamą konkursą, privalėtų prisiimti visą atsakomybę už perėjų priežiūrą ir eksploatavimą.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Gatautis atkreipė visų dėmesį, kad paskutiniu metu mieste padaugėjo metalinių grotelių ir kitų metalinių detalių vagysčių.

„Visi žinome, kur atsiduria pavogtos metalinės grotelės, supirkimo punktuose. Galbūt reikėtų su policijos atstovais pasikalbėti, kad jie taip pat padėtų kontroliuoti situaciją“, – kalbėjo R.Gatautis.

Šiam pasiūlymui kolegijos nariai pritarė vienbalsiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius