Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21

Kaune prasideda Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto statybos

Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome penktadienį įkasta simbolinė kapsulė, kur prasidės Karinių oro pajėgų (KOP) aviacijos bazės paieškos ir gelbėjimo posto statybos.
Statybų pradžios renginys
Statybų pradžios renginys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškilmėse dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, miesto meras Andrius Kupčinskas, karinių oro pajėgų vadas Edvardas Mažeikis.

Į aerodromą Aleksote bus perkeltas šiuo metu netoliese, Fredos mikrorajone veikiantis KOP gelbėjimo postas, o atlaisvinta 35 ha teritorija bus paskirta miesto plėtrai.

A.Kupčinsko teigimu, tai naudingi mainai su KOP. „Turėsime didelę teritoriją, kur bus galima įrengti futbolo, lengvosios atletikos maniežus, įgyvendinti kitus projektus. Taip pat dalį ploto bus galima skirti paveldėtojams, laukiantiems grąžintinų sklypų mieste“, – teigė meras.

Kauno vadovas viliasi į laisvą teritoriją pritraukti ir užsienio investuotojų. Viena belgų kompanija teigė svarstanti galimybę čia investuoti 200 mln. eurų į nekilnojamojo turto projektus Fredoje. 

Statyboms Kauno miesto savivaldybė skiria 13 mln. litų.

Statyboms Kauno miesto savivaldybė skiria 13 mln. litų.

Kaune įsikūręs KOP paieškos ir gelbėjimo tarnybos postas aptarnauja centrinę, rytinę ir pietinę Lietuvos dalį.

Pasak KOP vado E.Mažeikio, civilių žmonių gelbėjimo misijas vykdantys du kariniai sraigtasparniai, gavę avarinio iškvietimo signalą, skuba į gelbėjimo operacijas, dingusių žmonių paiešką, transportuoja ligonių ir donorų organus, gesina gaisrus. „Pavyzdžiui, prieš neseniai iš Panevėžio gabenome donoro širdį į Vilnių, – pasakojo E.Mažeikis. – Be to, šis postas yra svarbi sąlyga NATO oro policjos misijai.“

Naujos aviacijos bazės statybos konkursą laimėjo įmonė „Avona“. Ji jau įrengė kelius, skirtus privažiavimui iki statybvietės. Naujas postas turėų iškilti per pusantrų metų.

Apie ketinimus į kitą vietą perkelti KOP paieškos ir gelbėjimo postą prabilta dar 2009 m. Krašto apsaugos ministerijai priklausančiame poste nuolat vyksta sraigtasparnių skrydžiai, o tai kelia Aleksoto gyventojų nepasitenkinimą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius