-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 14

Kaune prasidėjo Europos paveldo dienos „Genius Loci. Vietos dvasia“

Rugsėjo 14 d. prie Kauno miesto savivaldybės iškilmingai suplevėsavus Europos paveldo dienų vėliavai, oficialiai prasidėjo kasmet vykstančios Europos paveldo dienos.
Kaune prasidėjo Europos paveldo dienos
Kaune prasidėjo Europos paveldo dienos / Kaunas.lt nuotr.

„Šiais metais pasirinkta renginių tema – „Vietos dvasia“. Turbūt sutiksite su manimi, kad Kaunas turi savo veidą, turi savo dvasią. Iki šiol, jau praėjus daugiau kaip pusei šimtmečio, Kaunas išlaiko Laikinosios sostinės vardą. Prieškariu mūsų miestas garsėjo kaip Mažasis Paryžius – toks tapatinimas su Europos kultūros sostine kalba pats už save. Buvusios laikinosios sostinės dvasią galime pajusti daugelyje miesto centro ir Žaliakalnio pastatų bei gatvių. Mūsų miesto dvasia – tai, be abejo, ir žmonės, kurie čia gyveno, kūrė“, – sveikinimo kalboje sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir pakvietė visus miestiečius ir miesto svečius aplankyti jau rytoj prasidedančius renginius.

Šių metų tema siekiama atkreipti dėmesį į tai, kas sukuria savitą tiek atskiro paminklo, tiek rajono, tiek viso miestelio ar miesto „aurą„ – išskirtinę vietos dvasią. Šiame kontekste itin savitas ir išskirtinio dėmesio vertas yra Lietuvos medinis kultūros paveldas. Visuomenei Europos paveldo dienų metu bus suteikta galimybė lankyti įvairius paveldo objektus ir dalyvauti pačiuose įvairiausiuose renginiuose. Visi renginiai yra nemokami.

Europos paveldo dienos Kaune rugsėjo 14-21 dienomis pažintinių ekskursijų metu siūlys susipažinti su Ąžuolų kalno kultūros paveldo objektais, žymių muzikų pėdsakais Žaliakalnyje, buvusio Lietuvos universiteto pastatais, Ąžuolyno sporto statinių, Vytauto parko kompleksais, Girstupio slėniu, M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos muziejumi ir t.t.

Idėja pradėti rengti paveldo dienas gimė Prancūzijoje dar 1984 metais ir per keletą metų šis renginys išplito po daugelį vakarų Europos šalių. Nuo 1991 metų Europos Tarybos iniciatyva visoje Europoje imtos rengti Europos paveldo dienos. Jų metu akcentuojami šimtmečius trukę kultūriniai mainai tarp įvairių Europos šalių, šiandien sudarantys valstybių kultūros paveldą.

Europos paveldo dienų „Genius Loci. Vietos dvasia“ programą rasite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius