Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Kaune prasidėjo greitosios medicinos pagalbos žaidynės

Trečiadienį Kaune 28 Lietuvos ir užsienio greitosios pagalbos medikų komandos tradicinėse dviejų dienų žaidynėse susirungė dėl geriausiosios titulo.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

“Šių metų GMP žaidynės – ypatingos, nes miesto visuomenė pirmąkart galės stebėti, su kokiomis situacijomis kasdien susiduria medikai ir specialiųjų tarnybų darbuotojai, kaip svarbu derinti tarpusavio veiksmus. Taip pat tikimės, kad šie vaizdai paskatins Kauno miesto gyventojus ir svečius pasistengti paversti savo gyvenimą saugesniu, mokytis, kaip teikti skubią pirmąja pagalbą savo artimiesiems ir kaip elgtis kritinėse situacijose“, – prieš varžybas sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis.

Kartu su policijos ir priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo tarnybos ekipažais atliekamos įvairios užduotys: teikiama skubi pagalba masinės nelaimės metu, iš sudaužytų automobilių vaduojami „nukentėjusieji“, gelbėjami sudėtingi ligoniai.

Nukentėjusiųjų vaidmuo atiteko savanoriams, jie profesionaliai nugrimuoti, pasitelkiama moderni skubios pagalbos mokymo įranga – manekenai su kompiuterine įranga, parengtos realioms situacijoms būdingos dekoracijos.

Žaidynių dalyvių užduočių atlikimą vertina 23 teisėjų komanda, sudaryta iš sertifikuotų Krizių tyrimo centro instruktorių.

Greitosios medicinos pagalbos žaidynės Lietuvoje organizuojamos jau šeštą kartą. Jų laimėtojais yra tapusios komandos iš Trakų, Šiaulių, Kėdainių, Kauno ir Klaipėdos. Pasak žaidynių vyr. teisėjo Kęstučio Stašaičio, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus vadovo, sėkmę lemia ne tik profesinis pasirengimas, bet ir gebėjimai dirbti komandoje bei įveikti stresą.

Nugalėtojai bus paskelbti ketvirtadienio, rugsėjo 6-osios vakarą.

Žaidynes organizuoja: Krizių tyrimo centras, Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija, Lietuvos skubiosios pagalbos draugija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius