Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 20

Kaune pristatytas net 9 mėnesius kurtas ilgiausias maketas Lietuvoje

Druskininkai trumpam atsikėlė į Kauną. Ketvirtadienį Kauno autobusų stotyje buvo pristatytas ilgiausias Lietuvoje – daugiau nei 7 metrų ilgio ir beveik 1,5 pločio, maketas. Keleiviai galėjo susipažinti su ką tik pagaminta „Lynų kelio“ keltuvo sumažinta versija.
Lynų kelio maketas
Lynų kelio maketas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai, kad keltuvo maketas – ilgiausias Lietuvoje, pasak idėjos autorių, patvirtino ir Lietuvos rekordų agentūra „Factum“. Ruošiami dokumentai rekordo užfiksavimui.

„Visi pastatai ir miesto dalis daryta be brėžinių, o iš nuotraukų. Tad reikėjo kruopštumo norint viską tinkamai paruošti, nepamesti mastelio“, – pasakojo maketo kūrėja Airinga Valiulytė iš „Idėja Tau“ kūrybinių dirbtuvių.

Ruošdama maketą kūrėja sunaudojo daugiau kaip 2 kilogramus specialios flokavimo žolės, 6 kg lipalo ir net 10 kg glaisto. Įdomus faktas – makete yra net 1 800 medžių!

„Maketą kūriau laisvu nuo darbo laiku. Man tai yra hobis, tarsi meditacija, nusiraminimas po darbo dienos. Tad viskas užtruko 9 mėnesius. Kaip juokavau su kolega, maketas beveik kaip vaikas gimė po 9 mėnesių“, – juokėsi maketo kūrėja.

Kelias savaites pabuvęs Kauno autobusų stotyje, maketas keliaus į Druskininkus ir bus eksponuojamas vienoje iš miesto sanatorijų.

„Norėjome, kad kauniečių kurtas maketas pradžioje būtų eksponuojamas Kaune. O ir Kauno autobusų stotis sulaukia daugybės skirtingų miestų keleivių, tad tikimės, kad jį pamatys ne tik kauniečiai, bet didelė dalis šalies keleivių“, – pasakojo „Kautros keltuvų“ direktorius Gintautas Pakusas.

Keltuvas Druskininkuose darbą pradėjo 2015 metais. Jo trasa siekia 1 161 metrą, keleiviai keliami viso keturiais keltuvais. Tai vienintelė tokio tipo susisiekimo priemonė Lietuvoje. „Lynų kelio“ keltuvą, veikiantį Druskininkuose, valdo UAB „Kautros keltuvai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius