Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 01

Kaune rugsėjo 1-oji skendo alkoholyje (nuotraukos)

Rugsėjo pirmąją Kauno centre policijos pareigūnai darbo turėjo į valias. Mobiliojo būrio patruliai 15min.lt netgi prisipažino, jog tokių vaizdų, kokius miesto centre išvydo šią šventinę dieną, dar nėra regėję.
Reido akimirkos
Reido akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio pavakarę, 17.30 val., 15min.lt žurnalistai prisidėjo prie tvarką mieste prižiūrinčių Kauno policijos Patrulių rinktinės Mobiliojo būrio patrulių Ramūno Foko ir Rimgaudo Gutausko. Tik įsėdus į tarnybinį policijos visureigį, pareigūnai prisipažino visai neseniai sulaikę du visiškai girtus 17 metų jaunuolius, kurie šlitinėjo K.Donelaičio gatve.

„Vaidino girtus, bet kai privažiavome, kaipmat išblaivėjo ir tikino, kad nieko negėrė“, – linksmai pasakojo geriausiu Lietuvos patruliu pernai tapęs R.Fokas ir  pridūrė, jog minėti jaunuoliai buvo nuvežti į Centro policijos komisariatą, kur dėl viešosios tvarkos pažeidimo abiem buvo surašyti administracinių teisės aktų pažeidimo protokolai.

Pradėjus patruliuoti centrinėse miesto gatvėse pareigūnams kolegos radijo ryšiu pranešė, jog sulaikė tris visiškai girtas aštuntokes, jos taip pat atsidūrė komisariate.

Mobiliojo būrio patruliai prasuko pro greta Senosios Nemuno prieplaukos esantį Vasaros renginių amfiteatrą bei Santakos parką. Šiose vietose būriavosi šimtai rugsėjo pirmąją švenčiančių jaunuolių, tačiau, pasak pareigūnų, ramiai ir tvarkingai laiką leidžiančiu jaunimu reikia tik džiaugtis, o ne kabinėtis dėl išgertos alaus ar sidro skardinės.

Sulaikė girtutėlį vairuotoją

Patruliams pervažiavus senamiesčiu ir Laisvės alėja bei apsilankius Ąžuolyno ir Ramybės parkuose, policijos budėtojas pranešė, jog greta Raudondvario plente esančios parduotuvės „Norfa“ galimai neblaivaus vyriškio vairuojamas automobilis kliudė kitas mašinas ir spruko iš įvykio vietos. Žmonės dar bandė automobilį sulaikyti, tačiau nepavykus to padaryti apie įvykį pranešė policijai.

Jeigu būtumėte palaukę, kol išgersime antrą, būtume geriau pasirodę.

„Baltas „Peugeot 205” Raudondvariu važiuoja miesto centro link. Šalia esantys ekipažai važiuokit“, – iš radijo stotelės pasigirdo budėtojo balsas.

Važiuodami vadinamuoju pilies žiedu, iš tolo pamatėme prie parduotuvės „Iki“ kitų pareigūnų sustabdytą baltąjį „Peugeot“. Pamatavus alkoholio kiekį vairuotojo kraujyje, matuoklio ekrane sužibo 1,96 promilės.

„Vidutinis girtumo laipsnis, pasišalinimas iš įvykio vietos. Žodžiu, vairuotojas tikrai keleriems metams neteks teisės vairuoti ir dar gaus susimokėti nemažą baudą”, – konstatavo R.Gutauskas.

Agresyviai nusiteikusi automobilyje įsitaisiusi neblaivi kompanija, švenčianti sugrįžtuves iš Airijos, kabinėjosi bei įžeidinėjo pareigūnus ir tik šiems pagrasinus visus suimti šiek kiek apsiramino. Kompanijos automobilis buvo nutemptas į saugojimo aikštelę.

Jaunuoliai tuštino „bambalius“

Po šių nuotykių patruliai vėl nuskubėjo prie Nemuno esančios Vytauto Didžiojo bažnyčios, šalia kurios du jaunuoliai su mergina viešai ragavo alų. Vieną alaus pūslę įpusėjusi kompanija buvo linksmai nusiteikusi ir mielai sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu. Šis parodė, jog abu vyrukai buvo apgirtę nesunkiai – vienas įpūtė 0,14, kitas 0,32 promilės.

„Jeigu būtumėte palaukę, kol išgersim antrą, būtume geriau pasirodę“, – juokėsi jaunuoliai. Tiesa, juokai baigėsi, kai pareigūnai juos įsodino į tarnybinį automobilį ir išvežė į Centro komisariatą, kur bus surašyti protokolai už girtavimą viešoje vietoje.

Vaizdas šokiravo net pareigūnus

Kiek vėliau radijo ryšiu kolegos su 15min.lt žurnalistais važiuojantiems patruliams pranešė, jog Karaliaus Mindaugo prospekte, visai prie pat „Akropolio“, ant šaligatvio guli du visiškai girti jaunuoliai. Nuvykus į minėtą vietą, išvystas vaizdas šokiravo net daug ko mačiusius pareigūnus: ant šaligatvio prie pat itin judrios gatvės gulėjo sunkiai aplinkoje besiorientuojantis jaunuolis, visą skrandžio turinį išpylęs ant žemės bei savęs.

Jį apsikabinęs laikė šalia sėdintis draugas, kuris atrodė ne mažiau pavargęs. Pareigūnai nedelsdami į pagalbą išsikvietė greitosios pagalbos ekipažą. Šis jaunuolius išvežė tiesiai į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius