Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 03

Kaune savo žinias gilins gabūs vaikai

Šių metų lapkričio 4–6 dienomis gabūs Lietuvos vaikai rinksis Kaune „Nacionalinės moksleivių akademijos“ ir Kauno technologijos universiteto (KTU) organizuojamoje rudens sesijoje, kurioje gilins savo teorines ir praktines žinias šešiose programose: vandenilio energetikos, nanotechnologijos, mechatronikos, veikėjų animacijos, muzikos technologijos ir gyvybės įvairovės, bei turės progą pasijusti tikrais universiteto studentais.
Nacionalinė moksleivių akademija
Nacionalinė moksleivių akademija / NMA nuotr.

Pirmą kartą mokiniai galėjo rinktis grupes, kurių programose jie norėjo dalyvauti. Šios sesijos programos, sukurtos bendradarbiaujant su KTU, yra nemažas žingsnis tarpdiscipliniškumo skatinimui.

„Drauge su KTU dėstytojais dirbdami jų laboratorijose akademikai pamatys, kaip teorinės žinios gali būti taikomos praktikoje. Ši sesija yra naujas žingsnis NMA ugdymo programoje, kuriuo siekiame padėti gabiems moksleiviams plačiau pažinti mokslo ir žinių taikymo galimybes tam, kad jie galėtų tikslingiau rinktis, į kokią sritį toliau gilintis, ką studijuoti“, – kalbėjo NMA direktorė Eglė Daunienė.

Šiemet „NMA rudens’11“ sesijoje dalyvauja 68 akademikai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kaišiadorių, Tauragės, Šakių, Šiaulių, Švenčionių, Panevėžio, Palangos, Šilutės, Plungės, Elektrėnų, Alytaus, Šilalės, Kėdainių, Radviliškio.

Akademijos rudens sesijoje paskaitas vaikams skaitys KTU, Vytauto Didžiojo universitetų mokslininkai, dėstytojai ir doktorantai bei Kauno Tado Ivanausko muziejaus, Lietuvos zoologijos sodo ir VDU Kauno botanikos sodo dėstytojai, darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius