Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Kaune siūloma aikštei arba gatvei suteikti Tibeto arba Dalai Lamos vardą

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas siūlo kuriai nors miesto aikštei ar gatvei suteikti Tibeto arba jo dvasinio vadovo Dalai Lamos vardą.
Dalai Lama prie Baltųjų rūmų
Dalai Lama prie Baltųjų rūmų

Savivaldybė primena, kad Kaune Tibeto dvasinis vadovas, Nobelio Taikos premijos laureatas Dalai Lama lankėsi 2001 metais.

„Kol Vilnius svarsto dėl Tibeto vardo suteikimo vienam skverui, siūlysiu Kaune aikštę ar gatvę pavadinti Tibeto arba Dalai Lamos vardu. Kaunas – laisvų ir laisvę mylinčių žmonių miestas. Šiuo savo gestu dar kartą parodytume savo paramą laisvės siekiančioms tautoms“, – teigė meras.

Miesto vadovo pasiūlymas perduotas Pavadinimų sumanymo ir įamžinimo komisijai ir savivaldybės administracijai. Vienas siūlomų variantų yra M.Valančiaus gatvės skveras – jis šiuo metu oficialaus pavadinimo neturi.

1996 metais Kaune, Eiguliuose esančiai aikštei, buvo suteiktas Čečėnijos pavadinimas. Taip Kauno miesto valdžia išreiškė solidarumą su šia, už laisvę kovojančia šalimi. Siūlymą taip pavadinti aikštę tuomet pateikė Čečėnijos informacijos centro vadovas Vytautas Daugėla. Pavadinimų sumanymo ir įamžinimo komisija pasiūlymui pritarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius