Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 25

Kaune skambės aktorės Larisos Kalpokaitės dainuojami romansai

Birželio 30 dieną, šeštadienį, 19 val. Kauno kino teatre „Romuva“ (Laisvės al. 54) romansus dainuos Valstybinio Vilniaus mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė, jai akompanuos pianistas, tarptautinių konkursų laureatas Romualdas Lukošius.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / „Romuvos“ nuotr.

Aktorė vaidina ir dainuoja ne tik Mažojo teatro spektakliuose, bet ir filmuojasi kine (neeilinis jos vaidmuo Kristijono Vildžiūno filme, dalyvavusiame daugybėje festivalių, „Nuomos sutartis“), televizijos serialuose („Kartu“, „Gedimino 11“, „Prokurorai“, „Lietuviškas tranzitas“), dubliuoja kino filmus. Ji dėsto Muzikos ir teatro akademijos operos studijoje, lavina dainininkų aktorystę.

Populiariame televizijos seriale „Nekviesta meilė“ Larisa vaidino temperamentingąją Angeliną Baronienę, seimo nario Antano Barono (akt. Adolfas Večerskis) žmoną.

Vakaro programa susideda iš dviejų dalių. Pirmojoje skambės lietuviškos baladės: A.Šabaniausko, V.Kernagio, E.Piaf, M.Dietrich ir kitų iškilių kūrėjų dainos.  Antroje dalyje L.Kalpokaitė atliks rusiškus romansus. Aktorė jau kelerius metus žinoma kaip neprilygstama šių mažyčių pjesių atlikėja.

„Žmonės išsiilgę gražaus žodžio, muzikos, išgyvenimų, jie nori kartu su atlikėju išgyventi romansą. Romanso muzika artima kiekvienam žmogui ir nesvarbu, kokios jis tautybės – rusas, lenkas ar lietuvis“, – neabejoja Larisa Kalpokaitė, suprantanti ir jaučianti kiekvieną romanso vingį, kiekvieną atodūsį.

Vakaro metu skambės ne vienas Aleksandro Vertinskio ilgesingasis romansas. Šio kompozitoriaus kūriniai pasižymi sudėtingumu. Menininkė teigia, kad „grynas“ dainininkas nesugebėtų jų tinkamai atlikti – pritrūktų aktorinių sugebėjimų perteikti romanso esmę.

„Visa, ką aš turiu savyje netelpa tose dainose, kurias aš atlieku spektaklių metu. Taip atėjo laikas romansams, kuriuos aš dainavau nuo pat vaikystės, bet vis nedrįsau pateikti publikai, nes vis atrodė, kad dar ne laikas. Staiga tarsi žaibas gimė įsitikinimas – dabar galiu, nes žinau apie ką aš dainuosiu, nes aš suprantu kiekvieną romanso vingį, kiekvieną atodūsį. Nes aš pagaliau galiu „papasakoti“ tas skausmingas, bet pilnas vilties ir meilės istorijas“, – sako aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius