Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21

Kaune slaugytojos dalijosi patirtimi ir susipažino su slaugos priemonių naujovėmis

Tarptautinę slaugytojų dieną Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Mokomąjį laboratorinį korpusą užtvindė slaugos darbuotojai. Į konferenciją „Slaugos studijų, mokslo ir praktikos integracija: slaugytojai pažangios sveikatos priežiūros kūrėjai“susirinkę medikai dalijosi patirtimi, diskutavo ir klausėsi priemones slaugai kuriančių įmonių pristatymų.
LSMU vyko slaugytojų konferencija
LSMU vyko slaugytojų konferencija / Lmuni.lt
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovai bei svečiai iš JAV diskutavo apie slaugytojų vaidmenį kintamoje sveikatos priežiūros sistemoje.

Kaip teigia LSMUL Kauno klinikų Slaugos koordinavimo tarnybos vadovė Jolanta Toliušienė, kasmet atsirandančios technikos naujovės slaugytojų darbo niekada nepakeis.

„Be abejonės, technikos naujovės palengvina sudėtingą slaugytojo darbą, tačiau jos niekada nepakeis žmogaus. Juk prisilietimas, švelnus žodis ir šypsena taip pat padeda. Į šį darbą atveda noras padėti žmonėms. Tai tikėjimas, kad gali padėti, užtikrinti sveikatą ar ją pagerinti. Kaip ir visoms profesijoms, slaugai reikia atsakomybės, kūrybingumo ir pašaukimo“, – kalbėjo. J. Toliušienė.

Iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusi Konektikuto universiteto slaugos ir medicinos mokyklos dėstytoja ir profesorė Anne R. Bavier pritarė kolegei. „Lietuvoje, nors čia esu ir pirmąkart, mane sužavėjo ne tik nuostabi gamta, žmonių svetingumas, bet ir slaugos darbuotojų profesionalumas. Jiems netrūksta žinių, atsidavimo darbui. Tai itin svarbu šiam darbui. Nors ir yra kur tobulėti, svarbiausia, kad ryžto ir atsakomybės Lietuvos specialistams netrūksta“, – gerų žodžių Lietuvos slaugos specialistams negailėjo A. R. Bavier.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius