Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 22

Kaune šurmuliuoja miesto dienos šventė (nuotraukos)

Kaune savaitgalį vyksta tradicinė miesto dienų šventė. Šventės atidarymas paskelbtas penktadienio vakarą Kauno miesto rotušės aikštėje.
Šventės akimirkos
Kaunas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Minint Kauno vardo rašytiniuose šaltiniuose paminėjimo 649 metų sukaktį, mieste savaitgalį vyksta daugybė koncertų, šokio projektų, parodų, konkursų, mieste šurmuliuoja tautodailininkų mugė.

Sveikindamas kauniečius miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad šventė „Kauno miesto diena“ yra geriausia proga parodyti kauniečiams, kad jie yra savojo miesto šeimininkai ir patriotai.

„Kaunas yra unikalus, turtingas istorija ir paveldu, kultūra ir universitetais miestas, kuris vis sulaukia savojo „aukso amžiaus“. Taip buvo viduramžiais, kai jam buvo suteiktos Magdeburgo teisės, kai klestėjo Hanzos prekybinė linija ir senasis Nemuno uostas, taip buvo tarpukariu, kai Kaunas atstovavo Lietuvai, tapęs laikinąja sostine, taip gali būti ir dabar“, – sakė miesto meras.

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, sveikindamas kauniečius, pažymėjo, kad šiemetinės Kauno dienos bus dvigubai šventiškos, nes jų metu bus minimas ir Laisvės dvidešimtmetis.

„Prieš dvidešimt metų atgauta Laisvė yra brangi Dievo dovana, bet ją ne visuomet sugebame tinkamai įvertinti. Kauno dienos, perpintos laisvės akordais, tegu tampa ne tik atokvėpiu nuo kasdienybės rūpesčių, bet ir nauju impulsu visiems drauge atsakingai kurti rytdieną“, – sakė dvasininkas.

Visą savaitgalį Vilniaus gatvėje vyksta tautodailininkų mugė, prie Kauno pilies vyksta Kauno bienalės projektas projektas „Draugiška zona 2“.

Šeštadienį Rotušės aikštėje, prie Muzikinio teatro, istorinėje Prezidentūroje ir senojoje Nemuno prieplaukoje visą dieną vyks koncertai, parodos ir meno pasirodymai, kuriuos vakare Rotušės aikštėje vainikuos Jungtinis Kauno bigbendo ir Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro projektas „Tarp Vilniaus ir Kauno visa Lietuva“ bei atlikėjo Marijono Mikutavičiaus su grupe išskirtinis koncertas.

Koncertai, parodos, teatrų pasirodymai planuojami ir sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius