-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 06

Kaune šurmuliuoja rudens gėrybių ir bendruomenių amatų mugė

Šį savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune, Laisvės alėjoje, vyksta tradicinė Rudens gėrybių ir bendruomenių amatų mugė. Čia galima pasigrožėti vaisių, daržovių derliumi, įsigyti ne tik rudens gėrybių, bet ir įvairių tautodailės gaminių.
Mugė Laisvės alėjoje
Mugė Laisvės alėjoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau šeštą kartą vykstanti mugė tampa gražia rudens pradžios tradicija. Po atostogų sugrįžę kauniečiai, miesto svečiai patenko į linksmą, nuotaikingą šurmulį Laisvės alėjoje. Čia susirinko darbščiausi ūkininkai, geriausi amatininkai, talentingiausi tautodailininkai iš visos Lietuvos. Šios mugės naujienos – bendruomenių dalyvavimas mugėje su savo gamybos dirbiniais iš medžio ir keramikos, savo gamybos muilai, papuošalai, ekologiškos arbatos.

Taip pat Kauno bendruomenių meno kolektyvų pasirodymai. Iš visų Lietuvos miestų aktyviausiai vietos bendruomenės veikia Kaune. Jos susibūrusios į solidžią ir veiklią Kauno bendruomenių centrų asociaciją. Mugės tikslas – pažadinti miestiečius aktyvesnei meninei veiklai, suburti naujus ir pristatyti jau veikiančius saviveiklos kolektyvus, skatinti bendruomeninę veiklą.

„Ši šventė – tarsi atsisveikinimas su vasara. Derlius jau beveik nuimtas, teliko tik vėlyvesnio laikotarpio darbai, o žiedų gamtoje dar daug, todėl pats geriausias laikas pasigrožėti tuo, ką dovanoja gamta ir gali sukurti išradingo, kūrybingo žmogaus rankos. Rudens gėrybių ir bendruomenių amatų šventėje parodysime, ką nuveikėme per vasarą, ką užauginome, kuo džiaugiamės ir džiuginame visus Lietuvos gyventojus, taip pat kuo gyvena mūsų bendruomenės", – teigė šventės rengėjai.

Penktadienis – Amatų ir derliaus diena. Koncertuoja koncertinės įstaigos ,,Kauno santaka" muzikos ansamblis „Ainiai", liaudiškos muzikos ansambliai „Bočiai", „Laumena", VDU Muzikos akademijos solistai, realybės šou„Dangus" dalyvė dainininkė Edita Krakauskaitė, Dovilės rytietiškų šokių studija , šokių grupė „Flashdance".

Šeštadienį – Bendruomenių dieną – lankytojai matys Lietuvos ir Kauno bendruomenių ansamblius „Karklynėlis", „ Svirbė", „Pušynėlis", „Šilas", „Karklė", „Ainiai", „Kaunas", „Sietuva", „Sūduva", „Ant ežero kranto", „Marių banga", „Sargėnų muzikantai", Petrašiūnų BC choras „Monte Pacis", Robertas Blinkevičius – Plikiškių kaimo BC pirmininkas skaitys savo kūrybos eilėraščius, Romainių BC moterų vokalinis ansamblis „Rūta".

Sekmadienį – Šeimų dieną – mugės dalyvius linksmins vaikų muzikos studija „Saulutė", „Guboja", vaikų kolektyvai „Vaidilutė", „Svajonių gija", „Tu ir aš", „Mažylis", „Perliukai", „Linksmoji šypsena", Alytaus rajono Kumečių kaimo bendruomenės kapela.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius