Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 26

Kaune svarstoma galimybė leisti tėvams rinktis, kiek kartų jų vaikai turėtų būti maitinami darželiuose

Kauno miesto politikams siūloma apsispręsti dėl lankstesnės mokesčio už vaikų išlaikymą darželiuose tvarkos ir dėl įsiskolinusių tėvų drausminimo.
Vaikas
Vaikas / „15 min“ nuotr.

Liepos mėnesį ketinanti rinktis miesto savivaldybės taryba turėtų svarstyti, ar įteisinti galimybę tėvams rinktis, kiek kartų jų atžalos turėtų būti maitinamos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose arba visai jo atsisakyti.

„Tai vėlgi gal būtų paranku tėvams, kurie nedirba, neturi pajamų, bet sudarytų ir tiems vaikams galimybę be papildomų mokamų paslaugų gauti savivaldybės paslaugą, ugdymą, kuris, manome, yra pats svarbiausias“, – BNS sakė Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vyriausioji specialistė Audronė Bukmanaitė.

Teigiamas tarybos sprendimas tėvams leistų pasirinkti vaikų maitinimų skaičių, priklausomai nuo jų ikimokyklinio ir priešmokyklinio įstaigose praleidžiamo laiko.

Tarp maitinimų negalėtų būti ilgesnių nei 3,5–4 val. pertraukų, tačiau jei vaikas švietimo įstaigoje praleidžia ne ilgiau kaip 4 val. per dieną, tėvai maitinimo paslaugų galėtų atsisakyti.

Sprendimo projektą lydinčiuose dokumentuose teigiama, kad iki šiol įteisinta tik 2–5 maitinimų kaina ir nebuvo nustatyta vieno maitinimo kaina, todėl tėvai privalėjo mokėti mažiausiai už du maitinimus.

Tačiau tai ne vienintelė savivaldybės siūloma naujovė. Politikai taip pat svarstys, ar leisti mokesčio už darželius 2 mėnesius nesumokėjusių tėvų vaikus išbraukti iš sąrašų.

„Siūloma reglamentuoti priemones, drausminančias įsiskolinusius tėvus. Nes iš tiesų trūkstant biudžeto lėšų, dar vargstame ir su tėveliais, kurie nesumoka mokesčio“, – sakė A.Bukmanaitė.

Sprendimo projekte numatyta, kad jei dėl nepateisinamos priežasties mokestis nesumokamas ilgiau kaip du mėnesius, švietimo įstaigos direktorius turi teisę vaiką išbraukti iš sąrašų, prieš tai raštu informavęs tėvus arba globėjus.

Tarybai pritarus, sprendimai įsigaliotų nuo šių metų rugsėjo 1–osios.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius