Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 05

Kaune – svarstymai kurti sukarintą mokyklą

Kaune prabilta apie sukarintos vidurinės mokyklos viziją, kurioje vyrautų kariška tvarka, o moksleiviai būtų mokomi ne tik lietuvių kalbos, bet ir riaušių malšinimo subtilybių.
Policijos pareigūnai
Policijos pareigūnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai Kauno vadovams pristatė stacionarios karinio ir teisinio profilio mokyklos įkūrimo viziją, rašo dienraštis „Kauno diena“.

Pareigūnai įsitikinę, kad karinis licėjus pasiteisintų Lietuvoje. Panašių mokymo įstaigų apstu Lenkijoje ir kitose šalyse.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento vyriausiojo specialisto Leonardo Lukoševičiaus įsitikinimu, iki šiol kaip viešoji įstaiga veikianti jaunojo kario mokykla „Lūšiukai“ galėtų virsti bendrojo lavinimo įstaiga. Anot jo, iš pradžių ši įstaiga galėtų prisišlieti prie kurios nors kitos mokyklos ir pamažu plėstis.

„Šiuo metu – konsultacijų stadija. Manau, kad tokia mokykla reikalinga. Jau dabar mažieji „lūšiukai“ per užsiėmimus dažnai išmoksta daugiau nei istorijos ar pilietinio ugdymo pamokose“, – sakė L.Lukoševičius.

Paklaustas, kada ši idėja gali būti įgyvendinta, L.Lukoševičius nuo prognozių susilaikė neslėpdamas, kad gali tekti įveikti nemažai biurokratinių kliūčių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius