Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Kaune tremtiniai ir jų artimieji kviečiami praturtinti kuriamą ekspoziciją apie gyvenimą tremtyje

Kaune verslininkai penktadienį paskelbė akcijos „MES niekad nepamiršim“ pradžią. Jos metu bus renkamos nuotraukos iš tremtinių gyvenimo, o rugpjūtį apdovanota įspūdingiausia fotografija.
Tremtinių nuotraukų rinkimo akcija
Tremtinių nuotraukų rinkimo akcija / Sauliaus Tvirbuto/15min.lt nuotr.

Akcijos organizatorius, verslo centro 1000 atstovas Vilius Dovydauskas sakė, kad akcija vyks iki rugpjūčio 23 d., kai bus minima Juodojo kaspino ir Baltijos kelio diena. „Piniginį prizą įsteigė prekybos miestelis „Urmas“, bet sumos dar neskelbiame, nes tikimės, kad prisidės ir kiti Kauno verslininkai“, – sakė V.Dovydauskas.

Atneštos nuotraukos bus nuskaitomos ir eksponuojamos specialiame stende prie verslo centro 1000.

Akcijos metu nuotraukas, kuriose įamžintas gyvenimas tremties vietose, kviečiami atnešti tremtiniai, jų šeimų nariai, giminaičiai. Atneštos nuotraukos bus nuskaitomos ir eksponuojamos specialiame stende prie verslo centro 1000.

„Tremtinių širdys džiaugiasi, kad tokias akcijas organizuoja jaunimas. Nežinodamas seno, naujo nepastatysi“, – kalbėjo akcijos pristatymo metu Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas.

Pasak jo, labai svarbu išsaugoti ir parodyti žmonėms nuotraukas iš skaudaus tautai istorijos etapo. „Tuose popieriaus lapeliuose yra mūsų istorija, ji autentiška, neiškraipyta, tokia, kokia yra“, – sakė G.Rutkauskas.

Akcijos atidarymo metu prisiminimais iš tremties dalijosi Seimo narė Dalia Teišerskytė, dainavo Domeikavos tremtinių ansamblis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius