-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 28

Kaune vagiamos ką tik pasodintos gėlės

Neseniai centrines miesto erdves papuošusios gyvos gėlės masina ilgapirščius. Kauno savivaldybės darbuotojai pastebėjo, kad kai kuriose vietose dingo nemažai miesto lėšomis pasodintų gėlių.
Vagys pasisavina vos pasodintas gėles
Vagys pasisavina vos pasodintas gėles / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį pastebėta, kad dingo vos prieš savaitę prie Kauko laiptų fontano pastatyti 5 gėlių loveliai su žydinčiomis raudonomis pelargonijomis. Anksčiau keletas gėlių buvo pavogta ir iš kitų miesto vietų.

Šiemet, kaip ir kasmet, Kauno miesto savivaldybės užsakymu gegužę mieste pasodinta gėlių. Daugiausia Gvinėjos sprigių, kompaktinių pelargonijų, gvazdikinių serenčių, visadžydžių begonijų buvp pasodinta Laisvės alėjoje. Tačiau juos taip pat papuošė Santakos parką, Vilniaus gatvę, prie požeminės perėjos, „Miesto sodo“ prieigas, Europos prospektą. Iš viso kasmet pasodinama ir prižiūrima apie 1400 kv. m. vienmečių gėlių, taip pat prižiūrima apie 450 kv. m. daugiamečių gėlių, kurios auga Draugystės, Kalniečių parkuose, prie Sporto gatvės, Raudondvario plento žiede.

Šiemet Kaune buvo įrengti du papildomi gėlynai L.Sapiegos ir K. Donelaičio gatvių kampe bei Birštono ir Šv.Gertrūdos gatvių kampe.

„Labai prašome miestiečius nebūti abejingus ir apie vagystes pranešti policijai arba savivaldybės viešosios tvarkos tarnybai. Miestas negali puošti viešąsias erdves, jei, vos pasodinus gėlių, jos yra pavagiamos“, – rašoma penktadienį išplatintame savivaldybės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius