Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 20

Kaune vykdant europinės vėžės tiesimo darbus iškilo grėsmė namui – ėmė slinkti šlaitas

Vėlyvą trečiadienio vakarą Kauno ugniagesiai gelbėtojai sulaukė pranešimo apie ėmusį pavojingai slinkti šlaitą. Gyvenamasis namas nuo nuošliaužos – vos už 1,5 metro. Šioje vietoje vykdomi europinės vėžės tiesimo darbai. AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas pripažino, kad rangovas jau plane buvo numatęs sutvirtinti šlaitą atramine sienele. Ši situacija tokių planų reikalingumą tik patvirtino.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Birželio 19 dieną 20.46 valandą Kauno ugniagesiai gelbėtojai sulaukė pranešimo iš policijos komisariato, kad Kauno Lentvario gatvėje, ties 37-uoju namu, slenka šlaitas, reikalinga pagalba.

Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad 1,5 m atstumu nuo gyvenamojo namo buvo pagriuvęs šlaitas.

Teritorija aptverta STOP juosta, informacija perduota atsakingiems civilinės saugos darbuotojams.

Ketvirtadienio rytą 15min susisiekė su „Lietuvos geležinkeliais“, kurių darbuotojai iškart kreipėsi į darbų rangovą UAB „Hidrostatyba“.

„Rangovas jau baigia sutvarkyti tą šlaitą“, – informavo Gintaras Liubinas, „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento atstovas.

Kiek vėliau jis pateikė ir išsamesnį komentarą dėl atsiradusios nuošliaužos priežasčių.

„Tikėtina, kad šlaitas pradėjo slinkti dėl to, kad yra įrengtas iš nestabilių gruntų. Esamos atraminės sienutės vietoje yra numatyta įrengti naują atraminę sieną. Tam, kad šiuos darbus būtų galima atlikti, buvo demontuoti esami latakai ir vykdomi esamos atraminės sienutės nugriovimo darbai. Lygiagrečiai, išgriautos sienutės vietoje yra pilamas atvežtinis gruntas, taip prispaudžiant esamą šlaitą, kad būtų galima pradėti įrenginėti naujai suprojektuotos atraminės sienutės polius“, – paaiškino G.Liubinas.

Atsižvelgdamas į situaciją, anot jo, rangovas ėmėsi priemonių, skirdamas papildomą mechanizmų ir personalo skaičių, kad šlaitas būtų prispaustas atvežtiniu gruntu kuo aukštesniame lygyje.

Grėsmė, pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovo, iškilo gyvenamajam namui. Įmonės darbuotojai su gyventoju pabendravo vietoje.

„Tiesiant europinę vėžę („Rail Baltica“ projektas – aut. past.) ir vykdant Kaunas–Palemonas ruožo darbus, pagal projektą toje vietoje buvo numatyta sutvirtinti šlaitą atramine sienute. Tie darbai ir buvo vykdomi, kai staiga šlaitas ėmė slinkti. Ši situacija parodė, kad tokia atraminė siena yra būtina“, – patikino G.Liubinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius