Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 09 14

Kaune vyko juodojo humoro komediją primenantis mitingas

Mitingo sėkmė slypi paprastume. Šią taisyklę puikiai žino šeštadienį Kaune surengto mitingo-susiėjimo organizatoriai. Į prieš neteisybę, korupciją, energetinę priklausomybę, miesto valdžios blogus darbelius, emgraciją, žemės pardavimą užsieniečiams, skurdą nukreiptą mitingą susirinkusiems žmonėms nereikėjo daug galvoti – jiems buvo tiesiog pasufleruojama, kada reikia skanduoti „Gėda!“.
Mitingas Vienybės aikštėje
Mitingas Vienybės aikštėje / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Daugiausia garbaus amžiaus žmonės, sudarę tūkstantinę minią Vienybės aikštėje, ne visada suvokdavo, apie ką kalbama iš tribūnos.

Sandraugos „Kitokia Lietuva“, kuri ir organizavo šį mitingą, prezidentas verslininkas Kęstutis Pūkas pažėrė daug kritikos Kauno merui Andriui Kupčinskui ir visai miesto valdžiai, klausdamas, kiek iš tiesų kainavo „Žalgirio“ arena ir kur dingsta „mūsų pinigai“.

Po karčių žodžių atsakyti į pateiktus klausimus jis į sceną pakvietė vicemerą Vasilijų Popovą. Šiam išdėsčius oficialią miesto valdžios poziciją, dalis mitingo dalyvių pradėjo jam ploti, kol radijo stoties ir televizijos „Pūkas“ savininkas K.Pūkas juos sudrausmino, paklausdamas: „Ar mus tenkina šie atsakymai?“. Miniai susivokus ir pasakius: „Ne!“, ji buvo paraginta skanduoti „Gėda!“.

Mitingo metu buvo registruojami savanoriai rinkti parašus referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams surengti. Vyko akcija prie korupciją, veidus prisidengus iš anksto išdalintomis kaukėmis.

Prie minios prisišliejo ir keli kitokių tikslų turintys žmonės. Viena grupelė laikė iškėlusi plakatą „Lauk Maskvos agente Grybauskaite“. Prie jos priėję keli mitingo dalyviai piktai prašė palikti Vienybės aikštę. Konfliktinę situaciją atidžiai prižiūrėjo keturi policijos pareigūnai.

Šiek tiek atokiau evangelistu prisistatantis jaunas vaikinas laikė plakatą su užrašu „Katalikybė – tiesus kelias į pragarą. Šapras pragare“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius