-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 06

Kaune vyko jubiliejinės Krašto apsaugos savanorių sporto žaidynės (nuotraukos, video)

S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyko jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) sporto žaidynės. Savanorių sporto žaidynes šiemet organizavo pajėgų štabas ir Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė.
Kovinio šaudymo pratybos
Neseniai pratybose dalyvavę KASP atstovai, antradienį Kaune varžysis sporto žaidynėse / Eugenijaus Žygaičio nuotr.

1991 m. liepos 4-5 dienomis Vilniuje, Vingio parke, įvyko pirmosios Savanorių žaidynės, kurios buvo ne tik sportinis renginys, bet ir politinė pasipriešinimo sovietiniams okupantams akcija. Šiose žaidynėse Kauno rinktinės savanoriai tapo čempionais ir iškovojo pagrindinį prizą, kuris iki šių dienų yra saugomas rinktinės muziejuje.

V KASP žaidynes 1995 metais buvo patikėta surengti SKAT Kauno rinktinei. Nuo tada tai tapo tradicija – XV Savanorių žaidynės vyko Kėdainiuose, o XX jubiliejinės sporto žaidynės vėl grįžta į Kauną.

Žaidynėse dalyvavo komandos iš penkių KASP rinktinių, Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono „Geležinio Vilko“ brigados ir Lietuvos šaulių sąjungos. Atskirose rungtyse taip pat varžėr užsieniečiai: Latvijos „Zemessardzės“, Estijos „Kaiseliito“ ir JAV komandos.

Žaidynių programa įvairi: nuo lietuviškosios savigynos, karinio kliūčių ruožo, krepšinio, virvės traukimo, granatų svaidymo, kovinio šaudymo, karinio orientavimosi, svarsčio kėlimo, žvalgo tako iki galiūnų komandų rungčių.

Šventės rengėjai primena, kad Lietuvos kariai savanoriai-sportininkai sėkmingai gina Lietuvos kariuomenės garbę Pasaulio kariškių sporto žaidynėse, yra iškovoję apdovanojimų įvairių sporto šakų varžybose ir net Olimpinėse žaidynėse.

VIDEO: Krašto apsaugos savanorių sporto žaidynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius