-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 25

Kaune vykusios tinklinio varžybos beveik 20-čiai jaunųjų sportininkų baigėsi ligoninėje

Dalis iš visos šalies į Kaune vykusias Lietuvos jaunių žaidynių tinklinio finalines varžybas suvažiavusių jaunųjų sportininkų įstrigo laikinojoje sostinėje. Į Kauno 2-osios klinikinės ligoninės medikų rankas pateko kol kas nenustatytos infekcijos pakirsti 15–16 metų jaunuoliai. Įtariama, jog jie apsinuodijo vienoje miesto kavinėje valgytu maistu.
Įtariama, kad jaunieji sportininkai sunegalavo po pietų kavinėje „Alibi“
Greitoji pagalba. / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.

Penktadienį prasidėjusios ir sekmadienį finišavusios tinklinio varžybos kone penktadaliui jų dalyvių baigėsi ligoninėje. Pasak Lietuvos tinklinio federacijos generalinio sekretoriaus Juozo Lapeikos, šeštadienį į Kauno medikus pagalbos kreipėsi 9 sportininkai iš Šiaulių ir 6 – iš Vilniaus.

Iš Klaipėdos į varžybas atvykusi merginų komanda nutarė nelaukti turnyro pabaigos ir šeštadienį sugrįžo namo. J.Lapeikos žiniomis, 4 negalavimus pajutusios klaipėdiškės atsidūrė vietos ligoninėje. Įtariama, kad jaunieji sportininkai galėjo apsinuodyti kavinėje „Alibi“ valgytu maistu.

„Kadangi visi valgė vienoje kavinėje, galima įtarti, kad čia yra kažkoks apsinuodijimas. Tačiau tai dar turės patvirtinti atitinkamos institucijos“, – patikino federacijos vadovas J.Lapeika.

Pradėjo patikrinimą

Sulaukę informacijos apie galimą apsinuodijimą, kavinės patikrinimą tą patį savaitgalį pradėjo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, laikinai sustabdę šios maitinimo įstaigos veiklą.

„Paėmėme maisto likučių mėginius ir juos išsiuntėme į laboratoriją. Į visus klausimus atsakys tyrimai. Rezultatus tikimės gauti iki penktadienio. Mano žiniomis, šioje kavinėje maitinosi visos komandos. Tad galima įtarti, kad kažkas ten yra. Kažkuri grandis turbūt buvo nesužiūrėta“, – 15min.lt teigė  Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjas Petras Tarvydas.

Specialisto teigimu, iki šiol kavinė „Alibi“ tarnybai nebuvo užkliuvusi nė karto. Nors tikslios išvados bus pateiktos tik po išsamių tyrimų, šiuo metu svarstomos dvi galimos versijos. Spėjama, jog sportininkus galėjo pakirsti paprastas apsinuodijimas maistu arba salmaneliozės protrūkis.

Tyrimą dėl šio įvykio pradėjo ir Kauno visuomenės sveikatos centras. Šios įstaigos specialistai jau apklausė dalį sunegalavusių sportininkų bei jų trenerių.

Kaltinimus neigia

Visus jaunių žaidynių tinklinio finalinių varžybų dalyvius penktadienį ir šeštadienį maitinusios kavinės „Alibi“ vadovė Danutė Sutkevičienė visus kaltinimus dėl galimo paauglių apsinuodijimo maistu pavadino prasimanymu.

„Pas mus valgė 8 komandos. Iš viso apie 100 sportininkų. Ir tik keliems iš jų buvo problemos.  Variantų, kas jiems galėjo atsitikti, gali būti labai daug. Tačiau jei jau blogai, tai visiem turi būti blogai. Juk iš vieno katiliuko visi valgė“, – tvirtino moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius