Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Kaune žėri Venecijos stiklas

Kauno senamiestyje jau aptinkama itališkos dvasios: vienoje meno galerijoje galima pamatyti ir įsigyti tikro venecijietiško stiklo papuošalų.
Venecijos stiklo papuošalai gaminami jau aštuonis šimtus metų.
Venecijos stiklo papuošalai gaminami jau aštuonis šimtus metų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Senamiesčio galerijoje „Spalvų paslaptys“ neseniai pristatyta papuošalų iš Venecijos stiklo kolekcija. Iš šio stiklo sukurtais žiedais, apyrankėmis ir auskarais puošėsi Europos diduomenės moterys nuo ankstyvųjų viduramžių.

Papuošalai gaminami iš ypač skaidraus Venecijos stiklo, kurio neišgauna jokios kitos šalies stikliai. Į Kauną atvežtus papuošalus pagamino ketvirtos kartos stiklių dinastijos meistras Danianas Carreras.

Italų meistrai, susitelkę į slaptąsias brolijas primenančias organizacijas, pavydžiai saugo apie aštuonis šimtus metų siekiančio amato paslaptis. Ypač – nuo originalių prekių pakaitalus masiškai gaminančių kinų.

Galerijos „Spalvų paslaptys“ savininkė Laima Šutienė sakė, jog būdama Italijoje ji paklausė D.Carrero, kas atsitiktų, jei kas nors išgautų Venecijos stiklo technologijų paslaptis ir imtų gaminti pakaitalus. Meistras atrėžė: „Toks tipas plauktų kanalu pilvu į viršų.“

Šalia Venecijos esančioje Burano saloje pagamintiems papuošalams būdinga tai, kad jie nespalvinami dažais. Spalvos išgaunamos maišant stiklą su metalo ingredientais: auksu, platina, geležies oksidu.

Kiekvieną papuošalą žymi į karštą stiklą įspaustas autentiškumo ženklas.

   

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius