Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 26

Kauniečiai atrakino upes

Ketvirtadienį apie šimtas kauniečių ir miesto svečių dalyvavo laivybos sezono atidarymo šventėje „Atrakinkime upes“, kuri vyko šalia klubo „Combo“ įsikūrusioje keleivinėje prieplaukoje.
Laivybos sezono atidarymas
Laivybos sezono atidarymas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Joje nuo 16 val. išsirikiavo Vidaus vandens kelių direkcijai priklausantys laivai: žemsiurbė „Nemuno-11“, motorlaiviai „Žuvintas“, „Jogaila“, „Vytautas“, keleivinis laivas „Tolstojus“, žemkasė „Nemuno-7“ ir kt. Laivai buvo iškilmingai palydėti į Nemuną.

Susisiekimo ministerijos padėkos raštais apdovanoti nusipelnę upeiviai. Direkcijos vadovybė kauniečiams pasakojo apie savo naujus projektus ir planus, kaip atgręžti miestą į upes.

Gerą nuotaiką šventėje kūrė Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų orkestras, vaikų ir jaunimo muzikos grupės. Pirmąkart miesto gyventojams ir svečiams pasirodė Viduramžių pasiuntinių muzikantų ir šokių ansamblis.

Įsibėgėjus linksmybėms, visi šventės dalyviai pakviesti dalyvauti popierinių laivelių lankstymo akcijoje. Laivelius su juose įrašytais norais ir svajonėmis į Nemuno vandenis paleis laivų kapitonai. Šventės pabaigoje svečiai pavaišinti kvapnia žuviene.

Navigacijos sezonas baigsis lapkričio 9 d. Šįmet Vidaus vandens kelių direkcija ketina vėl tęsti keleivinės laivybos projektą Kaunas – Kulautuva, planuoja atgaivinti pramoginę laivybą Nerimi Vilniaus mieste nuo Karaliaus Mindaugo tilto iki Valakampių. Gegužę į upę bus nuleistas uždarosios akcinės bendrovės „Nemunas Travel“ užsakymu įmonėje pastatytas šiuolaikiškas kruizinis laivas „Perlas“, skirtas kruizinėms kelionėms Nemuno upe ir Baltijos jūros pakrante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius