Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 27

Kauniečiai privalės tvarkyti 20 metrų spinduliu aplink daugiabutį esančią teritoriją

Kauno miesto tvarkymo ir švaros bei želdinių tvarkymo, priežiūros ir apsaugos taisyklės buvo papildytos nuostata, įpareigojančia daugiabučių namų gyventojus tvarkytis savo namų aplinką.
Žiema mieste
Žiema mieste

Taisyklės papildytos nuostata, kad daugiabučių namų gyventojai yra atsakingi už teritoriją, esančią 20 m nuo išorinės pastato sienos, arba iki gretimos teisės aktų nustatyta tvarka priskirtos ar faktiškai naudojamos teritorijos, skelbia savivaldybė.

„Gyvenimas rodo, kad vieni gyventojai yra labiau pilietiški nei kiti, vieni supranta pareigą tvarkyti savo namo aplinką, kiti – ne. Ir praėjusioje kadencijoje svarstėme bei akcentavome, kad reikia keisti teisės aktus. Todėl dabar ir priimtas toks sprendimas“, – teigė šį sprendimą inicijavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu žemės sklypai prie daugumos daugiabučių namų ir kitų pastatų nėra priskirti šių namų savininkams, kurie ir yra tikrieji šios žemės naudotojai. Specialistų nuomone, situacija iš esmės pasikeistų, jeigu gyventojai pradėtų inicijuoti daugiabučių namų teritorijų detaliųjų planų rengimo ir įregistravimo procedūras. Tai padėtų įteisinti faktinę valstybinės žemės priklausomybę ir apibrėžti asmenų, kurie naudojasi šia žeme, atsakomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius