Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 30

Kauniečiams – du akordeono virtuozo pasirodymai

Pažaislio muzikos festivalio kvietimu Ryšių istorijos muziejuje ir Zyplių dvare koncertuos akordeonininkas iš Naujosios Zelandijos Graysonas Masefieldas.
Akordeonininkas Graysonas Masefieldas
Akordeonininkas Graysonas Masefieldas / Organizatorių nuotr.

Vienu talentingiausiu savo karto akordeonininku vadinamas G.Masefieldas pirmą kartą Lietuvoje koncertavo 2010-ųjų vasarį. Tuomet išgirsti jį galėjo Kauno filharmonijos ir Vilniaus Piano.lt salės koncertų lankytojai. Šįkart jis vėl pasirodo Vilniuje ir Kaune. Sostinės melomanai mėgautis jo atliekamais kūriniais galėjo vakar. Šiandien tokį malonumą turės kauniečiai.

1987 metais muzikų šeimoje gimęs G.Masefieldas akordeonu groja nuo 4-erių. Šiuo metu G.Masefieldas yra absoliutus 2009 metų Tarptautinės akordeonininkų federacijos organizuoto pasaulinio konkurso „Coupe Mondiale“, Naujosios Zelandijos ir Pietų Ramiojo vandenyno pakrantės akordeonininkų konkurso nugalėtojas. Tačiau talentingas muzikantas gerai žinomas ne tik savo regione. Jis jau koncertavo daugelyje Europos šalių, JAV, Kinijoje.

Publiką ne tik įspūdingai atliekamais įvairių stilių kūriniais, bet ir asmeniniu žavesiu pavergiantis muzikantas neslepia, kad už sėkmę iš dalies yra dėkingas likimui. Visa jaunojo akordeono virtuozo šeima ir net giminė – muzikantai. Todėl kitokio nei muzikanto kelio jis nelabai įsivaizdavo.

Karjeros pradžią prisimindamas G.Masefieldas pasakoja: „Suprantate, būdamas ketverių dar nieko neįstengiau sugroti. Aš tik uždėdavau pirštus ant klavišų ir mėgindavau juos paspausti taip, kad išgautas garsas neišvarytų mano tėvų iš proto.“

Šiuo metu jo grojama muzika gerąja prasme varo iš proto publiką, esančią įvairiuose pasaulio kampeliuose.

Akordeonininkas iš Naujosios Zelandijos G.Masefieldas koncertuos liepos 30 dieną, 18 val., Ryšių istorijos muziejuje ir rugpjūčio 1 dieną, 17 val., Zyplių dvare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius