Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 02 13

Kauniečių šeima šokiruota: „Kauno klinikose mūsų paklausė, ar eilės pas gydytoją lauksime trejus metus“

Kauniečių šeima, norėdama savo septynerių metų dukterį užregistruoti pas gydytoją ortodontą, negalėjo patikėti tuo, ką išgirdo – pas specialistą Kauno klinikose galima patekti tik po trejų metų. Kauno klinikų Ortodontijos klinikos vadovė prof. Kristina Lopatienė sako, kad šiuo metu gydytojo ortodonto konsultacijos laukia 2 tūkst. pacientų.
Odontologija
Odontologija / 123RF.com nuotr.

„Žiniasklaidoje perskaičiau apie eiles pas kardiologą Klaipėdoje, tad norėčiau pasidalinti ir mūsų šeimos patirtimi Kauno klinikose“, – 15min sakė kaunietis Rimas.

Problema – dėl siauro žandikaulio

Šeima daugiau nei prieš savaitę ortodonto konsultacijai ir gydymui norėjo užregistruoti savo septynerių metų dukrą.

„Odontologas, pas kurį lankėmės, nustatė dėl per siauro žandikaulio esančias dantų krypties problemas ir liepė kreiptis pas ortodontą, į Kauno klinikas.

Sakė, kad visų siutimą gali išrašyti šeimos gydytojas. Tą ir padarėme – kreipėmės į šeimos gydytoją, gavome siuntimą“, – pasakojo Rimas.

Laukti eilėje teks trejus metus

Tačiau kai Rimo žmona paskambino į Kauno klinikų Ortodontijos klinikos registratūrą, išgirdo, kad laukti eilėje teks trejus metus.

„Tiesiai šviesiai taip ir pasakė, paaiškino, kad tokios eilės. Pokalbis buvo labai trumpas. Tiek aš, tiek žmona buvome šokiruoti. Mes galime laukti mėnesį, kelis ar pusę metų, tačiau ne trejus metus.

Juk per tiek laiko dantys dar labiau iškryps, gydymas bus ir ilgesnis, ir brangesnis.

Mus gelbėja tai, kad galime gydytis privačiai, bet ką kitiems daryti tiems, kurie sau to leisti negali? Vyksta protu nesuvokiami dalykai“, – kalbėjo vyras.

Kauno klinikų atstovai teigia, kad eilė iš tiesų labai didelė, jie aptarnauja maksimalų žmonių srautą, o kas mėnesį kreipiasi keli šimtai naujų pacientų. Visų jų operatyviai priimti neįmanoma. Vienas iš sprendimų – rinktis kitą gydymo įstaigą, nes šias paslaugas teikia ne tik Kauno klinikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje