Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 11

Kauniečių virusas neišgąsdino, bet rinkimų nuotaikos niūrios: nusivylė ir politikais, ir tuščiais pažadais

Nuo ankstyvo sekmadienio ryto pilietiški kauniečiai rikiavosi prie balsadėžių. Apie savo pasirinkimus jie kalbėjo gana santūriai, daugelis liko ištikimi mėgstamoms politinėms jėgoms, o kalbant apie laukiamus pokyčius nuotaikos niūrokos – kauniečiai atrodė nusivylę ir rinkiminiais pažadais, ir juos žarstančiais politikais.

15min kalbinti kauniečiai sakė, kad labiausiai pavargo nuo politinių rietenų, todėl iš naujos valdžios tikisi konstruktyvaus darbo, skaidrumo, geresnių socialinių garantijų. Vis dėlto, ne vienas pašnekovas atskleidė, kad apskritai prarado pasitikėjimą politikais, todėl nieko gero nesitiki. Kiti pabrėžė, kad rinkosi tas politines jėgas, už kurias balsuoja jau ne vienerius metus.

Štai dviračiu balsuoti atmynęs vyras sakė, kad tikisi daugiau stabilumo ir pridūrė, kad jau kurį laiką balsuoja už tą pačią politinę jėgą. Panašiai mąsto ir 15min kalbinta senjorė, tik jos lūkesčiai kitokie — moteris viliasi, kad po rinkimų paaugs pensijos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Seimo rinkimai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Seimo rinkimai

„Aš dar neapsisprendžiau, tiesą pasakius“, — tarstelėjo balsuoti skubantis vaikinas.

„Kad būtų visi sunkumai įveikti, kad geriau gyventume, kad būtų darbų, kad pensijos gal kiek padidėtų — to ir tikiuosi. Kad būtų ramiau, nebūtų visokių vaidų, kivirčų Seime“, — svarstė kaunietė.

„Kad daugiau teisybės būtų ir sąžiningumo, ir atvirom kortom šnekėtume“, — tikėjosi kita.

Lietingo oro nepabūgusios iš pat ryto balsuoti atskubėjo garbaus amžiaus motina su dukra. Jaunesnioji pašnekovė atskleidė, kad rinkdamasi politikus pasikliovė mamos nuomone, o pastaroji atviravo, kad vadovavosi nuojauta. „Tikimės, — pridūrė, — kad bus geriau.“

Kitas 15min kalbintas rinkėjas iš naujosios valdžios daug nelaukia: „Nesitikiu pokyčių, tiesiog manau, kad kiekvieno pareiga yra balsuoti, todėl atėjau.“

„Yra bukletai, yra kas paskaityt, yra kas pažiūrėt — va taip“, — sakė garbaus amžiaus kaunietis, paklaustas, pagal ką rinkosi, už ką balsuoti.

Kad toliau važiuotume į Europą.

Iš rinkimų apylinkės išėjęs jaunas vyras pasakojo, kad apsispręsti padėjo politinių partijų pažiūros ir jam patraukliausios nuostatos. „Kad toliau važiuotume į Europą“, — pridūrė, paklaustas, ko tikisi iš naujosios valdžios.

„Jaunoms šeimoms daugiau dėmesio, daugiau socialinės atsakomybės“, — kalbėjo jauna kaunietė, kuri sprendimą priėmė tik atidžiai išanalizavusi partijų programas bei sąrašus. Kita kalbinta rinkėja atviravo, kad politinę jėgą rinkosi vertindama būsimų premjerų kandidatūras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Seimo rinkimai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Seimo rinkimai

„Kad jie atsakytų už savo pridirbtas klaidas. Šito tai tikiuosi tikrai, nes dabar nieks neatsako. Prižada daug, o ką pridirba — niekas neatsako. Kad būtų priimta atsakomybė už padarytas klaidas“, — griežtai pasisakė rinkėja.

Balsus atidavę 15min užkalbinti vyras ir žmona paaiškino, kad partijas rinkosi atsakingai: „Ilgai žiūrėjome, klausėmės visų debatų ir šį kartą rinkomės ne „prieš“, o „už“ ir tikimės pokyčių.“ Moteris linksmai pridūrė, kad pasirinkimo neatskleis, nes sutuoktiniai net ir vienas kitam to nesako, kad namuose išvengtų politinių ginčų.

Daug kas balsavo iš anksto, todėl šiandien didelio srauto tikrai nebus.

O kaip šie Seimo rinkimai atrodo rinkėjus nuo pat ryto pasitinkančių apylinkių komisijų akimis? Anot Pašilės apylinkės rinkimų komisijos pirmininkės Ingos Mildažytės, kolkas (apie 11 val.) aktyvumas nelabai didelis, iš viso balsavo apie 200 žmonių — tai nedaug. „Manau, — paaiškino, — kad daug kas balsavo iš anksto, todėl šiandien didelio srauto tikrai nebus.“

Kauno Rasos apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Agnė Nomeikienė džiaugėsi, kad rinkėjai laikosi saugumo reikalavimų ir paaiškino, kad vienu metu įleidžiama tik dalis ateinančiųjų, kitų paprašoma palaukti, visiems dezinfekuojamos rankos.

„Žmonės sąmoningi ir eilėse išlaiko atstumą“, — sakė ji ir atkreipė dėmesį, kad pandemija rinkėjų neatbaidė — ateina nemažai senjorų, tačiau daugelis jų elgiasi itin sąmoningai — pasus laiko plastikiniuose maišeliuose, o ir patys dėvi kaukes, vienkartines pirštines, turi savo rašiklius.

VIDEO: Ko tikisi ir ką Seimo rinkimuose renka kauniečiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius