Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 29

Kaunietė – apie Kauno klinikų rentgeno kabineto būklę: „Jokios pagarbos net darbuotojams“

„Košmaras. Nemanau, kad taip turi atrodyti ligoninės patalpos“, – teigė 15min Kauno klinikų rentgeno kabineto prieigų nuotraukų atsiuntusi kaunietė Žaneta Š. Pasak jos, tai nepagarba ne tik pacientams, bet ir darbuotojams. Kauno klinikų atstovė patvirtino, kad pastarąjį kartą remontas šiame kabinete atliktas prieš 19 metų, tačiau jau yra numatyta visos poliklinikos rekonstrukcija.
Kauno klinikų rentgeno kabineto prieigos
Kauno klinikų rentgeno kabineto prieigos / Skaitytojos nuotr.

„Pasidalinu Kauno klinikų rentgeno kabineto „košmaru“. Nedrįsau eiti į kabinetą, kuriame visą dieną dirba žmonės. Per langelį matosi toks pat vaizdas, ar tai normalu? Tiesiog norėjau parodyti, kokiomis sąlygomis dirba žmonės. Nemanau, kad taip turi atrodyti ligoninės patalpos. Net darbuotojams jokios pagarbos. Darbuotojas pakalbinau, tai jos tyliai nuleido galvas, lengvai šyptelėjo. Pasakė: „Vis vien niekas nepasikeis.“ Šiaip personalas ten puikus“, – patikino Kauno klinikų pacientė Žaneta.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistės Karolinos Vaikšnoraitės, kabinetas, kuris pateiktas nuotraukose, veikia jau daugiau kaip 50 metų, pastarąjį kartą remonto darbai atlikti prieš 19 metų.

„Suprantame pacientų susirūpinimą, tačiau galime patikinti, kad Kauno klinikose nuolat stengiamasi užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę ir geriausias sąlygas pacientams ir darbuotojams. Dėl to šį rentgeno kabinetą numatyta perkelti į naująjį Ambulatorinės diagnostikos centrą, kurio statybos darbų pirkimo konkursas kaip tik vyksta šiuo metu. Šiame kabinete veikianti medicininė įranga nėra naujausia, tačiau veikia kokybiškai ir patikimai“, – teigė Kauno klinikų atstovė.

Jos teigimu, siekiant pagerinti sąlygas pacientams, yra numatyta visos poliklinikos rekonstrukcija, parengtas rekonstrukcijos darbų projektas.

„Kauno klinikos yra didžiausia daugiaprofilinė gydymo įstaiga Lietuvoje, ją sudaro 4 filialai, 38 profilinės klinikos, kuriose veikia 92 padaliniai, todėl padalinių, skyrių ir kabinetų remontas vyksta ne iškart, o palaipsniui – t.y. planiškai. Kauno klinikos, būdamos universitetine ligonine, kuri teikia aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, daug dėmesio skiria naujausių diagnostikos ir gydymo metodų diegimui, stengiasi užtikrinti būtiną medicininę priežiūrą, saugumą ir komfortiškas sąlygas“, – patikino K.Vaikšnoraitė.

Kauno klinikose iš viso veikia 11 rentgeno kabinetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius