Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

Kaunietė įvertino Aleksoto apžvalgos aikštelės atnaujinimo darbus: „Kažkoks nesusipratimas“

Penktadienio rytą už milijoną eurų atnaujinamoje Aleksoto apžvalgos aikštelėje – tuščia. Vietoje, iš kurios atsiveria miesto panorama, neverda jokie darbai, nors užbaigti kauniečių ir turistų pamėgto objekto rekonstrukciją planuota dar pernai. „Gėda dėl tokių statybų“, – nusiskundimą reziumavo į 15min redakciją besikreipusi kaunietė. Vietos valdžia paaiškino, kodėl stringa projekto įgyvendinimas.
Rekonstruojama apžvalgos aikštelė
Rekonstruojama apžvalgos aikštelė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pasak netoli Aleksoto apžvalgos aikštelės gyvenančios Daivos, darbininkai objekte pasirodo tik kartą per savaitę. Ir tai tik pusdieniui. Darbai, jos teigimu, stringa jau keletą mėnesių.

„Gėda, kad neužbaigia. Gėda prieš svečius, turistus. Vasara, žmonės, nepaisydami tvorų, braunasi, kad pamatytų panoramą, o atranda statybines šiukšles. Nė gyvos dvasios. Niekas neskuba užbaigti darbų, nors jie jau turėjo būti baigti“, – teigė Daiva.

Jos nuomone, įgyvendinta apie 70 proc. projekto. Prieš savaitę pradėti statyti stikliniai atitvarai. Darbininkai išardė tai, kas ką tik buvo įrengta.

„Kam ardyti tai, kas naujai sudėta? Nemažai turistų ateina iš Senamiesčio, nors tiltas uždarytas. O čia toks šiukšlynas, bardakas. Suverstos medžiagos, šiukšlės. Jei dirba, tai tik koks vienas ar du darbininkai. Jie vis keičiasi. Kažkoks nesusipratimas. Nikeliuotų gražių varžtų jau nebelikę iš stiklinių atitvarų. Dalis išsukta jų. O ir kalnas neišravėtas. Lyg ornamentika iš augalų yra padaryta, bet ji jau baigia apželti piktžolėmis“, – toliau piktinosi moteris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rekonstruojama apžvalgos aikštelė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rekonstruojama apžvalgos aikštelė

Ji girdėjusi, kad apžvalgos aikštelėje turėtų pradėti veikti kavinė, tačiau nuostabą kelia tai, kad įvadai pradėti vesti tik dabar.

Daugiau apie šią būsimą maitinimo įstaigą su dailia miesto panorama negalėjo nieko pasakyti ir Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Kaip 15min pripažino UAB „HSC Baltic“ projektų vadovas Jonas Valiulis, projekto įgyvendinimas užtruko dėl defektų taisymo. To priežastis – „išpūtus“ klojinius betonavimo metu, pasikeitė aikštelės geometrija.

„Darbuotojai šiuo metu taiso defektus, t.y. prie kiekvienos atskiros sienutės etapais tvarko geometriją pagal projektuotojo užduotį. Visi darbai yra atlikti, išskyrus stiklo turėklo montavimą prie laiptų, kadangi negalimas įrengimas dėl sienutės defektų taisymo“, – patikino J.Valiulis.

Anot jo, darbų pabaiga priklausys nuo orų, kadangi sienutės taisymo metu negali lyti. Užbaigus sienučių taisymą, stiklo turėklo montavimas užtruks apie 3 savaites.

„Jokie aptvėrimai nepadeda. Žmonės atidaro tvoras ir veržiasi į aikštelę. Jokios pastabos, netgi darbo dienos metu, nepadeda. Vienam duodi pastabą, apsisuka ir per kitą pusę įeina, nors visur ženklai „eiti draudžiama“ sudėlioti“, – stebėjosi „HSC Baltic“ atstovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rekonstruojama apžvalgos aikštelė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rekonstruojama apžvalgos aikštelė

Jis pažadėjo, kad aikštelės papėdėje esantis ornamentas – Tautinė juosta – bus nuravėtas per savaitę.

„Kadangi statybos užsitęsė taip ilgai, pridygo daug piktžolių, o rangovas vienaip ar kitaip turės priduoti be jų, tai pasiliko šį darbą prieš pat pridavimą. Ornamentas bus nuravėtas šią savaitę“, – dar liepos 12 dieną žadėjo pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius