-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Kaunietė sunerimo dėl taršos Kauno centre, aplinkosauga nuramino – viskas gerai

Į 15min redakciją kreipėsi kaunietė Rasa, sunerimusi dėl galimai pastebėtos Nemuno taršos pačiame Kauno centre. Po žurnalistės kreipimosi, aplinkosaugininkai nuskubėjo į vietą, tačiau galiausiai informavo, kad jaudintis nėra dėl ko.
Nemune ties Kauno centru pastebėta galima tarša
Nemune ties Kauno centru pastebėta galima tarša / Skaitytojos nuotr.

„Ar Kauno centre turime kiaulių fermų, žemdirbystės ūkių? Nemunas pilnas srutų. O gal tai Kaunas 2022 Europos Kultūros sostinė performance’as? Jau daug metų stebiu Nemuno taršą. Padėkit išsiaiškinti šiuos teršėjus“, – tokiu laišku į redakciją kreipėsi galimos taršos nuotraukas atsiuntusi kaunietė Rasa.

Skaitytojos nuotr./Nemune ties Kauno centru pastebėta galima tarša
Skaitytojos nuotr./Nemune ties Kauno centru pastebėta galima tarša

15min kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą (AAD) ir Kauno miesto savivaldybę. Ar išties šioje vietoje yra fiksuojama tarša, į Nemuną bėga srutos?

„Pranešimų dėl taršos šioje vietoje negavome. Avarijų ar užsikimšimų nuotekų tinkluose, kurie galėtų teršti upę, neturime. Mano supratimu, (viena iš galimų versijų) nuotraukose užfiksuoti taršos požymiai gali būti Kauno marių žydintis vanduo“, – savivaldybės persiųstame UAB „Kauno vandenys“ atsakyme teigė bendrovės avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas.

Jo spėjimą patvirtino ir AAD, kurio pareigūnai iškart po žurnalistės kreipimosi išskubėjo patikrinti galimos taršos.

„Aplinkos apsaugos departamentas pranešimų apie jūsų minimą situaciją nebuvo gavęs. Pagal jūsų siųstą medžiagą Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai patikrino pranešime minimą vietą. Aplinkos tarša srutomis ar kitokio pobūdžio nuotekomis nenustatyta. Apžiūrėjus lietaus nuotekų išleistuvus ties Karaliaus Mindaugo prospektu, pranešime minima tarša taip pat nenustatyta.

Manoma, kad tai į Nemuno upę iš Kauno marių patenkančios dumblių sankaupos, susidariusios žydint Kauno marių vandeniui“, – patvirtino AAD Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Urtė Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius