Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 16

Kaunietis sunerimo: žadama apmokestinti atliekų pridavimą į aikšteles, bet ar tai tiesa?

Kaunietis Robertas tikino sužinojęs planus apmokestinti į stambiagabaričių atliekų aikšteles Kaune priduodamas atliekas. Neva jau rengiamasi statyti svarstykles, ruošiamasi pokyčiams. Žmonės nesiims senų įpročių versti šiukšles gamtoje? Savivaldybei bus pigiau tvarkyti pamiškes ir rūšiuoti iš ten surinktas šiukšles? – tokius klausimus ėmė kelti Robertas. Aikšteles valdanti įmonė pripažino, kad pokyčių bus, tačiau ne tokių.
„EMP recycling“ elektronikos ir kitų atliekų perdirbimo gamykloje.
Atliekų priėmimo aikštelė/Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip teigė į 15min besikreipęs Robertas, stambiagabaričių atliekų aikštelės buvo kuriamos tam, kad apsaugotų pakeles ir pamiškes nuo šiukšlinimo. Žmonių samprata dėl to, pasak kauniečio, tobulėjo ir tai davė teigiamų laukiamų rezultatų. Paprasčiau nemokamai priduoti atliekas į tas aikšteles negu rizikuoti ir teršti gamtą.

„Nesenai apsilankęs tokioje aikštelėje sužinojau, kad ruošiamasi šiukšlių pridavimą apmokestinti. Jau dabar atvykus ten pildomi blankai, kas, kokias šiukšles ir kiek atvežė, ir tai užtrunka nemažai laiko. Pasidomėjau, kas čia per naujiena, ar nebando apsisaugoti, kad kas kokio lavono neatvežtų. Paaiškino apie numatomą šiukšlių apmokestinimą. Dabar treniruojasi ir laukia, kol svarstykles įmontuos“, – teigė Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius