Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Kauno apskrityje laisvai veši kanapės

Kauno apskritis pagal sergančiųjų narkomanija skaičių yra tik šešta Lietuvoje, tačiau laikinojoje sostinėje netrūksta kanapes nelegaliai auginančių žmonių.
Kanapės
Kanapės / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Tokią statistiką ir kitus naujausius faktus atskleidė Narkotikų kontrolės departamento metinė ataskaita, pristatyta tarptautinėje konferencijoje „Naujos narkotikų vartojimo tendencijos: faktai ir sprendimai“.

Pasak Narkotikų kontrolės departamento (NKD) direktorės dr. Audronės Astrauskienės, didžiausią nerimą kelia naujos narkotinės medžiagos, kurias prekeiviai pirkėjams siūlo internete. „Blogiausia, jog tokių medžiagų pardavėjai puikiai išmano įstatymus ir greit sugeba prisitaikyti prie jų pakeitimų, naujų draudimų“, – teigė mokslininkė.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, jog 12,8 proc. Kauno apskrities gyventojų bent kartą gyvenime yra bandę narkotinių ir psichotropinių medžiagų, 2,5 proc. yra vartoję ne kanapių, o stipresnių narkotinių medžiagų. Lietuvoje bent kartą gyvenime vartojusių narkotines medžiagas 2008 m. buvo 12,5 proc. (2004 m. – 8,2 proc.). Tyrėjus nustebino tai, jog žymiai padaugėjo narkotikus bandžiusių moterų skaičius. Dabar skirtumai tarp lyčių nebe tokie ryškūs: 2004 m. bent kartą gyvenime bent vieną narkotiką bandžiusių moterų buvo 3,8 proc. ir 13,1 proc. vyrų, 2008 – 9,2 proc. moterų ir 16,4 proc. vyrų.

Pasak A.Astrauskienės, Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, labiausiai paplitęs narkotikas yra kanapės. Pirmą kartą Lietuvoje kanapių plantacija, auginama dirbtinėmis sąlygomis, buvo aptikta 2005-aisiais. 2007 metais tokių vietų jau buvo šešios (viena – Kaune), o 2008-aisiais sunaikintos dvi profesionaliai įrengtos laboratorijos Šiaulių ir Kauno apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius