Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 23

Kauno apygardos teismas turi naują vadovą – juo tapo Marius Bartninkas

2021 m. gruodžio 2 d. Lietuvos Respublikos Prezidentas pasirašė dekretą, kuriuo nuo gruodžio 23 d. Kauno apygardos teismo pirmininku paskyrė šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininką Marių Bartninką, rašoma pranešime spaudai.
Teisėjas Marius Bartninkas
Teisėjas Marius Bartninkas / Kauno apygardos teismo nuotr.

Marius Bartninkas nuo 2013 m. balandžio mėn. iki 2016 m. rugsėjo mėn. buvo Kauno apylinkės teismo teisėjas. Nuo 2016 m. spalio 4 d. iki 2017 m. rugpjūčio 28 d. laikinai ėjo Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas. 2017 m. rugpjūčio mėn. jis buvo paskirtas Kauno apygardos teismo teisėju, o nuo 2020 m. liepos 7 d. tapo šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininku.

Teisėjas specializuojasi darbo teisės srityje, taip pat yra Vytauto Didžiojo universiteto lektorius, leidinio „The Law of the Baltic States“ skyriaus apie Lietuvos darbo teisę bendraautorius, Europos Tarybos organizuojamų programos „HELP“ mokymų „Darbo teisės kaip žmogaus teisės“ nacionalinis ekspertas.

Teisėjas skaito pranešimus darbo teisės temomis Lietuvoje ir tarptautiniu lygmeniu organizuojamose konferencijose, veda mokymus teisėjams darbo teisės temomis, įvadinius mokymus naujai paskirtiems teisėjams.

Naujasis Kauno apygardos teismo vadovas yra Teisėjų tarybos narys ir Lietuvos atstovas Europos teisėjų tarybų tinkle (ENCJ).

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Nerijus Meilutis Kauno apygardos teismo bendruomenės susirinkime naujajam pirmininkui linkėjo sklandaus darbo ir sėkmingai įgyvendinti numatytas užduotis, pasidalino prisiminimais, kad Marius Bartninkas prieš tapdamas teisėju dirbo šiame teisme padėjėju ir patarėju, todėl puikiai pažįsta vidinę organizacijos kultūrą.

Sveikinimo žodžius tarė Kauno, Alytaus ir Marijampolės apylinkių teismų pirmininkai.

Naujasis teismo vadovas pažymėjo, kad „Sėkmės istoriją galime sukurti tik visi kartu kryptingai dirbdami kaip vieninga komanda. Burtų lazdelių nebūna. Nei vienas nesame apsaugoti nuo klaidų. Svarbiausia, ar iš jų pasimokome. Ar vertindami kitą vengiame išankstinio priešiškumo, gebame įsiklausyti. Esu pasiryžęs pasiūlyti visokeriopą pagalbą ir kartu tikiuosi geranoriško bendradarbiavimo skatinant į žmogų orientuotą organizacinę kultūrą ir siekiant aukščiausių veiklos standartų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius