Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

Kauno arenos valdymas 25 metams atiduotas ŪBIG

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje pasirašyta Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos sutartis.
Arenos valdymo sutarties pasirašymo akimirka.
Arenos valdymo sutarties pasirašymo akimirka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ją pasirašė VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno įgaliota Ūkio banko investicinės grupės valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė ir savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

„Šiandien prasideda 25 metus truksiantis bendradarbiavimas tarp savivaldybės ir Kauno arenos valdytojo. Per šį laikotarpį kartu turėsime ieškoti bendrų sprendimų ir kompromisų, kad Kauno arena tarnautų kauniečių labui“, – sutarties pasirašymo ceremonijoje pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Pasirašydamas koncesijos sutartį, V.Gudėnas kalbėjo ne tik apie jos svarbą, bet ir artimiausius darbus. „Džiugu, kad buvo žengtas svarbus žingsnis ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai. Artimiausiu laiku tikimės sulaukti ES skirtos paramos. Trečiadienį laukiame svečių iš „FIBA Europe“, kurie įvertins mūsų pasirengimą Europos čempionatui“, – sakė V.Gudėnas.

Sutartį pasirašiusi ŪBIG valdybos pirmininkė A.Dementavičiūtė pabrėžė laukianti savivaldybės palaikymo tiek Kauno arenai, tiek „Žalgiriui“.

„Kauno arena ir „Žalgiris“ yra svarbūs kiekvienam kauniečiui, todėl laukiame iš miesto valdžios pusės palaikymo ir pasiryžimo toliau bendradarbiauti“, – teigė A.Dementavičiūtė.

ŪBIG atstovų teigimu, investicijos į Kauno areną sieks 15–17 mln. Lt. Pasirašytoje sutartyje savivaldybė įsipareigojo kiekvienais metais koncesininkui mokėti 2,5 mln. Lt (be PVM). Vienas svarbiausių uždavinių Kauno arenos valdytojui – tinkamai pasiruošti 2011 metais Lietuvoje vyksiančioms Europos krepšinio čempionato kovoms.

Kauno arena yra prioritetinis Kauno miesto projektas, kurio vertė siekia 169 mln. Lt. Šiuo metu intensyviai vyksta rūmų statybos darbai, jie pagal sutartį turėtų būti baigti 2010 m. spalio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius