-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 19

„Kauno autobusai“ naujus autobusus įsigijo iš vadovo sūnaus bendrovės

„Kauno autobusai“ 25 naujus autobusus įsigijo iš bendrovės, kuriai vadovauja „Kauno autobusų“ vadovo sūnus.
Mindaugas Grigelis
Mindaugas Grigelis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip skelbė 15min, vasario 19 d. žiniasklaidai ir visuomenei pristatyti naujieji 25-eji Kauno autobusai, kuriuos „Kauno autobusų“ įmonė įsigijo iš gamintojos „Temsos“.

„Temsa“ padalinys Lietuvoje, kuriam vadovauja „Kauno autobusų“ generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio sūnus Pranas Grigelis, buvo vienintelis dalyvis šiame viešajame pirkime.

„Dokumentus pateikė vienas. (...) Mažesni atstovai, mano žiniomis, neturėjo tiek pinigų pasiskolinti“, – BNS antradienį sakė M. Grigelis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis

Viešųjų pirkimų dokumentuose skelbiama, kad „Temsa“ autobusų gamintojo atstovas bendrovė „Kautra“ 25 autobusus parduoti pasiūlė už 3,2 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

„Vyko viešųjų pirkimų procedūros, buvo paruošta specifikacija visiems gamintojams, kurie gali sudalyvauti“, – paklaustas, kaip vertina šią situaciją, sakė M.Grigelis.

Jis teigė, kad susidomėjusių konkursu bendrovių buvo daugiau, tačiau galiausiai liko vienintelis dokumentus pateikęs tiekėjas.

„Man buvo iš tikrųjų keista, kad nepateikė kiti gamintojai“, – sakė „Kauno autobusų“ vadovas.

Anot jo, naujus autobusus norėta įsigyti gana greitai – per kelis mėnesius, todėl tokie trumpi terminai nebuvo patrauklūs daliai tiekėjų. Dėl to pasirinktas ir išperkamosios nuomos kelias.

„Kauno autobusai“ tai aiškina poreikiu skubiai atnaujinti autobusų parką, po to, kai bendrovei nepavyko įgyvendinti 50 autobusų pirkimo.

„Autobusai senesni kaip 2000 metų negali išvažiuoti į gatves, tai paprasčiausiai buvo operatyvus, greitas sprendimas“, – sakė M.Grigelis.

Jis tvirtino pats bendrovės viešųjų pirkimų komisijos veikloje nedalyvaujantis.

„Būtų keista sakyti, kad aš nežinau tų sąlygų – taip, aš žinau, bet aš komisijoje niekada nedalyvavau ir nedalyvauju“, – sakė „Kauno autobusų“ vadovas.

25 autobusus bendrovė nuomosis: šešerius metus už kiekvieną iš jų, M.Grigelio teigimu, kas mėnesį mokės po 2 tūkst. eurų.

Po šešerių metų bus sprendžiama, ar autobusus išsipirkti už sutartą likutinę vertę, ar grąžinti gamintojui.

„Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas BNS patvirtino, kad P.Grigelis vadovauja „Kautros“ padaliniui, kuris atsakingas už „Temsa“ autobusus. Jų atstovais Baltijos šalyse „Kautra“ yra jau 12 metų.

„Kauno autobusai“ yra Kauno savivaldybės uždaroji akcinė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius