Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 04

Kauno „Automobilių stovėjimo aikštelių“ darbuotojai reikalauja atleisti direktorių Algimantą Puidoką

Sausio 8 d. Kauno apygardos teismas Kauno korupcijos skandalo dalyviui Algimantui Puidokui panaikino laikiną draudimą eiti viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pareigas. Į pareigas, po metų pertraukos, sugrįžusį vadovą dalis darbuotojų sutiko labai nepalankiai.
Gintaras Černiauskas (k.) ir Algimantas Puidokas
Gintaras Černiauskas (k.) ir Algimantas Puidokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jie reikalauja, kad A.Puidokas būtų atstatydintas, nes esą jis kenkia viešosios įstaigos įvaizdžiui, nemoka organizuoti darbo, neigiamai veikia darbovietės mikroklimatą. Jei nebus atleistas, darbuotojai neatmeta streiko galimybės.

15min.lt primena, kad A.Puidokas kaltinamas dviem nusikalstamos veikos epizodais pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. (piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi) ir BK 184 str. (svetimo turto iššvaistymas), iš viso padaręs 1814,29 Lt turtinę žalą. Ją įtariamasis yra atlyginęs. Teismas konstatavo, kad nusikalstamą veiką A.Puidokas atliko ne savo, o tuometinio Kauno vicemero Kęstučio Kriščiūno nurodymu.

Įtariama, kad K.Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovai sutikdavo sąskaitas apmokėti. A.Puidokas jam mestus kaltinimus iš karto pripažino, davė nuoširdžius parodymus.

Pirmadienį „Automobilių stovėjimo aikštelės" darbuotojai išplatino atvirą kreipimąsį, kuriame skelbiama: „Kreipiamės dėl susidariusios itin sudėtingos situacijos, grįžus į direktoriaus pareigas ponui Algimantui Puidokui. Dėl mūsų veiklos specifikos ir vykdomų funkcijų, įstaigos vadovas privalo būti nepriekaištingos reputacijos, tačiau, atliekdami savo pareigas, mes nuolat turime išklausyti daugelio žmonių mums išsakomus priekaištus ir kaltinimus dėl A. Puidoko galimai padarytų nusikaltimų. Tai labai apsunkina mūsų darbą, kenkia įstaigos įvaizdžiui, dėl to patiriame didelį psichologinį diskomfortą.

Tuo labiau, kad ponas A. Puidokas yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai, nepaisydamas darbuotojų nuomonės ir atsakingų specialistų patarimų. Jo nekompetenciją akivaizdžiai liudija faktas, kad įstaigos rezultatai, nušalinus jį nuo pareigų, pagerėjo beveik dvigubai, pagerėjo ir darbuotojų mikroklimatas, sumažėjo darbuotojų kaita.

A.Puidokui grįžus į vadovo pareigas, didėja įtampa, visi darbuotojai jaučia didelį psichologinį spaudimą, dėl jo vykdomų pertvarkų veiklos rezultatai smuks į 2011 metų lygį. Iš esmės yra vykdomas įstaigos žlugdymas.

Jei situacija nepasikeis – jei artimiausiu metu A. Puidokas nebus atleistas, mes pasiliekame teisę skelbti streiką“.

„Automobilių stovėjimo aikštelių“ darbuotojai prašo jau artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje, kuris įvyks vasario 7 d., priimti sprendimą atleisti Al.Puidoką iš pareigų arba apriboti jo įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius