-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 16

Kauno Bagažinių turgų per du metus aplankė 400 tūkst. pirkėjų

Balandžio mėnesį sueina dveji metai, kai Kaune pradėtas rengti pirmasis Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse Bagažinių turgus. Šis renginys svariai prisidėjo prie idėjų parduoti ir mainytis nebereikalingais daiktais puoselėjimo mūsų šalyje.
Sendaikčių turgus
Sendaikčių turgus / „Urmo“ nuotr.

„Prieš dvejus metus, laukdami žmonių pirmajame Bagažinių turguje, nuogąstavome, kad ši iš Vakarų Europos atkeliavusi idėja Lietuvoje gali ir neprigyti. Todėl labai džiaugiamės, kad dabar kaskart Bagažinių turguje sulaukiame kelių šimtų žmonių, norinčių parduoti nebenaudojamus savo daiktus ir taip prisidedame prie vartojimo mažinimo bei švaresnės aplinkos skatinimo“, – sako renginio organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, tai, kad lietuviai ėmė labiau branginti įvairius daiktus, lėmė ir ekonominė krizė.

„Žmonės pradėjo neskubėti mesti lauk visko, ko nebenaudoja. Juk geriau gauti už daiktą kelis litus, ar išmainyti į tau reikalingą, nei tiesiog išmesti. Taip pat vis daugiau žmonių ėmė suprasti, kad nieko tokio pirkti nebenaują daiktą ar drabužį – neretai jie būna ir visai nenaudoti, ar nedėvėti. Tokiu būdu ne tik taupome, bet ir tausojame žemės išteklius ir prisidedame prie darnaus sugyvenimo gamta“, – teigia J. Plenta.

Jis pastebi, kad prekyba ir mainai nebereikalingais daiktais labai suintensyvėjo ir internete, tačiau mato ir gyvo bendravimo privalumų.

„Toks žmonių aktyvumas, be abejo, džiugina. Internetu ieškoti reikiamų daiktų ar juos siūlyti labai patogu, tačiau mes Bagažinių turguose visada akcentuojame ne tik materialinę naudą, bet ir kitokius dalykus. Niekas negali pakeisti gyvo bendravimo, tos išskirtinės auros, kurią žmonės sukuria kalbėdamiesi, derėdamiesi, siūlydami prekes, stengdamiesi padėti vieni kitiems“, – pasakojo Bagažinių turgaus organizatorius.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, rengiamas Bagažinių turgus išaugo nuo 30 prekiautojų pirmajame renginyje iki 200–300 pastaruosiuose susibūrimuose. Per dvejus metus Bagažinių turguje prekiavo per 4,5 tūkst. prekiautojų, apsilankė beveik 400 tūkst. pirkėjų.

Turgus vyksta kiekvieno mėnesio antrąjį šeštadienį. Artimiausias Bagažinių turgus vyks gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius