-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 14 /16:10

Kauno boulingo švieslentėje – šokiruojanti žinutė: myli Putiną, keikia Ukrainą

Pirmadienio vakarą ant Šilainiuose veikiančio „Oazės“ boulingo pastato pakabintoje reklamoms skirtoje švieslentėje pasirodė šokiruojanti žinutė: „Love Putin Ukraina xuinia“. Į tokį akibrokštą sureagavo pasipiktinę kauniečiai. Netrukus viešą paaiškinimą savo feisbuko paskyroje pateikė ir patys boulingo atstovai – į švieslentės sistemą esą buvo įsilaužta.
Prorusiškas užrašas švieslentėje
Prorusiškas užrašas švieslentėje / 15min montažas

Su 15min susisiekė kaunietis Kęstutis, atsiuntęs vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota nuo automobilių stovėjimo aikštelės prie veikiančio „Oazės“ boulingo matoma švieslentė. Joje „bėgo“ užrašas „Love Putin Ukraina xuinia“ (Myliu Putiną Ukraina yra nieko verta – liet. k.).

VIDEO: Skaitytojo nufilmuotas užrašas švieslentėje

Skaitytojas paaiškino, kad šis boulingas veikia Baltų prospekte, Šilainiuose.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Oazės boulingas Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Oazės boulingas Kaune

Antradienį nuvykus prie šio boulingo, švieslentė jau buvo išjungta.

Vėlyvą pirmadienio vakarą „Oazės boulingo“ feisbuko paskyroje „Boulingo Alėja“ pasirodė šio akibrokšto paaiškinimas: „Šį vakarą mūsų reklaminėje švieslentėje atsirado žinutė iš RusoKinijos. Tas dumblas vis arčiau.

Ta proga – kirtis pinigais! Lėšas, kurias surinksime šio antradienio blice, skirsime kovojančiai Ukrainai! Ir dar pridėsime tiek pat nuo Oazės boulingo kolektyvo!“.

Žinutė boulingo feisbuko paskyroje buvo pakartota ir antradienį: „Vakar vakare žadėjom, šį vakarą darom! XI blice surinktos lėšos bus padvigubintos ir perduotos Ukrainai! Mums svarbu!“.

Įmonė tikino, jog į švieslentės valdymo sistemą buvo įsilaužta.

15min paskambino boulingo puslapyje nurodytu telefonu, bet atsiliepęs darbuotojas paaiškino, kad vakar jis nedirbo, todėl negali nieko pakomentuoti – pasiūlė susisiekti su direktoriumi. Patikinta, kad įmonės vadovas susisieks su žurnaliste ir pateiks komentarą.

Įmonės direktorius Rinaldis Vasaitis taip pat tikino, kad į švieslentę buvo įsilaužta.

„Daiktas kiniškas, įsivaizduoju, kad į jo valdymą įsilaužti buvo paprasta, nes šviesdėžė valdosi per serverį toj pačioj Kinijoje. Teks išmest, nes jau nemokame jos perprogramuot“, – teigė jis.

Anot R.Vasaičio, labai nesmagu, kad asmuo sugebėjo nufilmuoti, nusiųst vaizdo įrašą redakcijoms („nematome dėl to jokių problemų“, pridūrė jis), bet nesugebėjo užeiti ir pasakyti ar paklausti, kad žinutė būtų sustabdyta.

„Mes šį daiktą turėjome kokius 7 metus, jame visada, iki vakar, sukosi tokia pati mūsų boulingo reklaminė žinute. Vakar vakare prie šios dėžės buvo prisijungta iš šalies.

Kiek išsiaiškinome, tai palyginus paprasta, kadangi tokio tipo reklaminės dėžės turi visiems matomą WIFI, reikalingas tik kodas prie jos prisijungti – iš bet kokio prietaiso, kad ir mobilaus telefono. O gal galima jį apeiti. O gal atėjo signalas iš kiniškų serverių“, – svarstė įmonės vadovas.

Anot R.Vasaičio, ši situacija supykdė bendrovės žmones, tad antradienio vakarą daromas boulingo turnyras, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos kovojančiai Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius