-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 03

Kauno centre dieną pareigūnai patruliuos su riedžiais, naktį – automobiliu (nuotraukos)

Kauno miesto centre ir senamiestyje iki rudens vėl patruliuos riedžiais važiuoti policijos pareigūnai. Be to, tamsiuoju paros metu centrinėje miesto dalyje viešąją tvarką prižiūrės ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos, ir policijos ekipažas. Patruliavimui naudojamų riedžių ir automobilio išlaidas padengs savivaldybė.
Riedžiais važiuoti pareigūnai patruliuos Laisvės alėjoje ir Senamiestyje
Riedžiais važiuoti pareigūnai patruliuos Laisvės alėjoje ir senamiestyje. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pernai Kauno savivaldybė iš privačios bendrovės išnuomojo ir perdavė naudotis policijai keturis riedžius. Atsižvelgę į pareigūnų pastabas ir teigiamus tokio patruliavimo rezultatus, miesto vadovai nusprendė ir šiemet išnuomoti riedžių miesto policijai.

Aliaus Koroliovo nuotr./Riedžiai
Aliaus Koroliovo nuotr./Riedžiai

„Patruliams tai labai patogi transporto priemonė. Jie iš tolo matomi, yra kur kas mobilesni nei patruliuodami pėsti. Be to, riedžiai sunkūs – jų lengvai nepavogsi. Tai dar vienas pranašumas“, – kalbėdamas apie riedžius šmaikštavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas.

Pasak jo, riedžiais patruliai važinės po Laisvės alėją ir didžiąją dalį senamiesčio. Ypatingas dėmesys bus skiriamas Nemuno krantinėje esančiam amfiteatrui, kuris atšilus orams tapo jaunimo susibūrimo vieta. Pavakaroti likę jaunuoliai neretai neleidžia ramiai ilsėtis aplinkiniams gyventojams. Centro policija nuolat sulaukia jų skundų.

„Per mėnesį vieno riedžio nuoma savivaldybei kainuos 700–800 litų. Visus keturis riedžius policija galės naudoti 6 mėnesius, tai kainuos apie 20 tūkst. litų“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Patruliuos naktį

Savivaldybės ir centre įsikūrusių verslininkų iniciatyva šiemet saugumu centrinėse Kauno erdvėse rūpinsis ir papildomas ekipažas – automobilyje bus policijos pareigūnas ir Viešosios tvarkos tarnybos specialistas. Jie miesto gatvėse patruliuos tamsiuoju paros metu: nuo 22 iki 5–6 val.

„Nenorime jaunimo išvaikyti iš senamiesčio, Santakos parko ar amfiteatro, tačiau saugumo šiose erdvėse trūksta. Todėl šiemet greta riedžių nutarėme skirti papildomą automobilį, kuriuo važiuoti pareigūnas ir savivaldybės darbuotojas rūpinsis, kad cente ir senamiestyje naktimis būdų užtikrinta viešoji tvarka“, – sakė Kauno meras. Pasak jo, prie šios iniciatyvos finansiškai žada prisidėti ir vietos verslininkai. Jų lėšos bus skirtos degalams.

Pasak Viešosios tvarkos tarnybos vedėjo Rimo Sideros, Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje naktimis patruliuojama bus nuo antradienio.

Policijos pareigūnai užtikrino, kad vasarą daugiau patrulių bus ir kitose pramogautojų bei naktinėtojų mėgstamose vietose, pavyzdžiui, Kauno marių prieigose, miesto paplūdimiuose.

„Su riedžiais tokiose vietose nepavažinėsi – ši transporto priemonė skirta tik lygiam keliui. Tačiau tokiose vietose patrulių bus“, – užtikrino A.Kaminskas.

Apie riedžius

Kauno miesto savivaldybė dėl geresnio viešosios tvarkos užtikrinimo išnuomavo ir perdavė komisariatui 4 elektronines transporto priemones „Segway“. Jų unikalumas – automatiškai išlaikyti žmogaus pusiausvyrą. „Segway“ varoma elektros akumuliatoriumi, vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 38 km, išvystydamas iki 20 km/val. greitį. Visame pasaulyje vis daugiau policijos darbuotojų naudoja „Segway“. Ši priemonė skirta efektyvesniam patruliavimui užtikrinti: reagavimo laikas trumpesnis, lankstumas ir manevringumas didesnis nei patruliuojančių automobilių, geresnis matomumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius