Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 11

Kauno centre – eismo juostos tik viešajam transportui

Nuo šios savaitės pirmąja Kęstučio ir K.Donelaičio gatvių eismo juosta važiuojantys vairuotojai gali turėti reikalų su policija.
Kęstučio ir K.Donelaičio gatvės jau pažymėtos viešajam transportui skirtos juostos simboliais.
Kęstučio ir K.Donelaičio gatvės jau pažymėtos viešajam transportui skirtos juostos simboliais. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje dešinėje minėtų gatvių pusėje esančias juostas kelininkai pažymėjo raide A. Kai horizontalų ženklinimą artimiausiomis dienomis papildys ir kabantys kelio ženklai, šiomis eismo juostomis galės važiuoti tik viešasis transportas.

„Kol ženklų nėra, šios juostos yra tarsi pusiau galiojančios. Ženklus planuojame pakabinti per šią savaitę“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.
Iki šiol vien viešajam transportui skirtos juostos veikė tik E.Ožeškienės gatvės ruože nuo Laisvės alėjos iki K.Donelaičio gatvės bei Vytauto prospekte nuo M.K.Čiurlionio iki Bažnyčios gatvės.

„Tokios juostos padidina viešojo transporto priemonių greitį, mat troleibusams ir autobusams nebereikia laviruoti tarp kitų eismo dalyvių. Be to, padidėja keleivių saugumas. Eismo juostos taip pat naudojamos ten, kur susidaro didelės spūstys ir viešasis transportas neturi jokių kitų galimybių greitai judėti, bet Kaune kol kas labai opių problemų dėl spūsčių nėra, – tvirtino P.Keras. – Esu tikras, kad kiti eismo dalyviai su problemomis važiuojant kitomis eismo juostomis nesusidurs. Juo labiau kad Kęstučio ir K.Donelaičio gatvėse tos juostos nuo seniau buvo išskirtos storesniu ženklinimu, tad dauguma vairuotojų ir dabar jau vengia šių eismo juostų, dažniau važiuoja antrąja bei trečiąja.“

Anot P.Kero, ateityje viešajam transportui skirta juosta turėtų būti įrengta ir Savanorių prospekto ruože, einančioje nuo Taikos prospekto iki Kovo 11-osios gatvės. Kelių eismo taisyklės numato, kad viešojo transporto juosta gali važiuoti autobusai, troleibusai, maršrutiniai bei lengvieji taksi automobiliai. Į šią juostą gali įvažiuoti ir vairuotojai, sukantys į dešinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius