Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 13

Kauno centre nebaigtas statyti viešbutis gali „atgimti“

Kauno centrą Kęstučio gatvėje bjaurojantis viešbutis vaiduoklis turi naujus savininkus: verslininką Kęstutį Stragį ir architektą Gintautą Natkevičių, kurio bendrovė įsigijo 20 proc. miesto gėda vadinamo pastato, trečiadienį rašo „Kauno diena“.
Bene labiausiai Kauno įvaizdžiui kenkia jau daugelį metų centre riogsantis milžiniškas vadinamasis „Respublikos“ viešbutis.
Bene labiausiai Kauno įvaizdžiui kenkia jau daugelį metų centre riogsantis milžiniškas vadinamasis „Respublikos“ viešbutis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovė „Natkevičius ir partneriai“ aukcione iš Kauno savivaldybės nusipirko 20 proc. viešbučio akcijų. Už jas sumokėjo 2,73 mln. litų.

Nauji savininkai tikina, ketinantys atnaujinti 14-kos aukštų pastatą ir čia įrengti 150 modernių butų, biurus ir požemines aikšteles automobiliams.

Apie tai kalba ne tik 20 proc. viešbučio akcijų įsigijusios bendrovės „Natkevičius ir partneriai“ vadovas G.Natkevičius, bet ir 80 proc. objekto akcijų valdančios bendrovės „Ave Matrox“ generalinis direktorius Kęstutis Stragys, išgarsėjęs bendrovės „Lietuvos kuro“ privatizavimo istorijoje.

K.Stragys teigė, kad viešbučio rekonstrukcijos planus iki šiol trikdo nesklandumai dėl žemės sklypo ribų. Pasak K.Stragio, nesklandumai dėl žemės sklypų ribų prasidėjo mirus verslininkui Šabtajui Kalmanovičiui, nes po to įsisuko su turto dalybomis susiję teisminiai procesai.

Tačiau su Š.Kalmanovičiumi susijęs verslininkas Ramūnas Salūga tvirtino, kad teisminiai procesai dėl žemės jau baigėsi prieš porą mėnesių ir nebeturėtų kliudyti viešbučio atnaujinimo planams.

Anot K.Stragio, preliminariais duomenimis, taip ir nepradėjusio gyvuoti viešbučio rekonstrukcija kainuos apie 40 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius