-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 04

Kauno centre – „užburtas“ šiukšlynas

Vos už kelių dešimčių metrų nuo savivaldybės, Savanorių pr.13 ir 21-ojo namų kieme, riogso nelegalus sąvartynas. Jis tarsi užburtas: kasmet sutvarkomas, o po žiemos vėl atsiranda šiukšlių krūvos.
Miesto centre esančią teritoriją kasmet užteršia valkatos ir girtuokliai.
Miesto centre esančią teritoriją kasmet užteršia valkatos ir girtuokliai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį sąvartyną pastebėjęs „15min“ skaitytojas piktinosi: „Vos už kelių dešimčių metrų už savivaldybės riogso šiukšlių krūva. Kokia prasmė tuomet buvo rengti švaros akcijas?“

Paaiškėjo, kad užterštas kiemas priklauso Rositai Jakutienei, kuri čia negyvena, tik turi nekilnojamojo turto. R.Jakutienė yra bendrovės „Italiana.lt“ rinkodaros vadovė, 2004 metais nužudyto verslininko Valdo Jakučio našlė.

Centro seniūnijos seniūnas Vytautas Pauliukas tvirtino R.Jakutienei dėl šiukšlyno jos kieme priekaištų neturintis: „Aš jai pasakiau, kas ten darosi, moteris  žadėjo šią savaitę sutvarkyti kiemą, kai tik grįš iš užsienio“, – teigė seniūnas.

V.Pauliuko teigimu, Savanorių 13-ojo ir 21-ojo namų kiemas sutvarkomas ir vėl užteršiamas ne pirmąkart. Pagrindiniai šiukšlintojai yra čia besitrainiojantys valkatos ir kai kurie aplinkiniai gyventojai, įsigudrinantys greitai atsikratyti nereikalingais griozdais ir buitinėmis atliekomis. Nuo jų neatsilieka ir šalia kiemo esančio alaus baro lankytojai.

Išėję į lauką parūkyti jie kėblina į kiemą atlikti gamtinių reikalų, mėto nuorūkas arba, išvaryti iš baro, čia tęsia girtas orgijas.

Centro seniūnas V.Pauliukas sakė, kad po žiemos miesto centro pakraščiuose, ypač daugiabučių kiemuose, buvo aptiktas ne vienas nelegalus sąvartynas, tačiau per pavasarinę švaros akciją beveik visi jie sutvarkyti.  

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius