Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 29

Kauno civilinės saugos tarnyba ruošiasi pavasario potvyniui

Nors šiemet Kaune neprognozuojama tokio upių potvynio, koks buvo prieš dvejus metus, Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos tarnyba intensyviai ruošiasi galimam Neries vandens lygio pakilimui.
Prie Neries Jonavos rajone
Potvynis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Trečiadienį savivaldybės Civilinės saugos tarnybos, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, greitosios medicinos pagalbos stoties ir bendrovių „Lesto“, „Kauno vandenys“, „Lietuvos dujos“ atstovai derino tarpusavio veiksmus, įvykus pavasariniam potvyniui Neries upėje, pranešė savivaldybė.

Tokių civilinės saugos stalo pratybų tikslas – tobulinti miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų valdymo organų, civilinės saugos sistemos pajėgų vadovavimo įgūdžius ir koordinavimo veiksmus, organizuojant gyventojų gelbėjimo, evakavimo, avarijų ir kitų potvynio padarinių likvidavimo darbus.

„Turimais duomenimis, potvynio šį pavasarį neturėtume sulaukti, bet jeigu taip atsitiktų, esame visiškai pasirengę žmonių evakuacijai iš pavojingų vietų. Tarnybos yra pasiruošusios išvežti gyventojus ir iš užtvindytos zonos, suteikti jiems medicinos pagalbą. Evakuoti ir išgelbėti žmonės būtų laikinai apgyvendinti mokyklose, numatomas net aprūpinimas drabužiais, maitinimas“, – sakė savivaldybės Civilinės saugos tarnybos vedėjas Gediminas Jankus.

Pratybų metu tarnybų atstovai aptarė elektros energijos, dujų, vandens tiekimo į užsemtas zonas tiekimo klausimus. Bendrovių „Lesto“ ir „Lietuvos dujos“ atstovų teigimu, pavasariniams potvyniams bendrovės būna pasirengusios kasmet. Tarnybų dispečeriai budi visą parą ir operatyviai reaguoja į gyventojų skambučius dėl galimo potvynio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius