-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

Kauno Dainavos mikrorajono gyventojai kviečiami Užgavėnes švęsti Draugystės parke

Antradienį, kovo 8 dieną, visi Kauno Dainavos mikrorajono gyventojai turės puikią progą su trenksmu iškrapštyti užsibuvusią žiemą.
Užgavėnės Lietuvos liaudies buities muziejuje
Užgavėnės Lietuvos liaudies buities muziejuje / Aliaus Koroliovo/15min.lt

„Siekdami skatinti etnografinių Užgavėnių tradicijų puoselėjimą, kauniečius kviečiame apsilankyti šventėse ir drauge su kaimynais atsisveikinti su žiema“, – sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) Kauno regiono vadovė Vida Naudžiūnienė.

Šventės organizatoriai ragino gyventojus nepamiršti Užgavėnių kaukių. Renginio metu bus renkama gardžiausių blynų šeimininkė – Užgavėnių karalienė. Į Dainavos parką susirinkusiųjų lauks tradicinės šventės linksmybės: persirengėlių paradas, Lašininio ir Kanapinio mūšis, Morės deginimas, dainos, šokiai ir žaidimai. Su gera nuotaika žiemą palydėti ir pavasarį sutikti padės Dainavos bočių ansamblis „Brydė“.

„Šventei ruošiamės iš širdies: repetuojame dainas, gaminamės kaukes. Šiais metais pirmą kartą skambės ubagų dainos. Dainaviškiams ne pro šalį gerai pasistiprinti, nes vyks šokiai, rateliai. Vitamino C dozė – garantuota“, – šypsojosi jau 8 metus iš eilės per Užgavėnes nenustygstančio ansamblio „Brydė“ vadovė Teofilė Vozbutienė.

Tam, kad trypti ir šokti jėgų nepritrūktų visi susirinkusieji,  jie bus nemokamai vaišinami blynais ir kakava. Užgavėnių šventė Draugystės parke vyks kovo 8 d., antradienį, 16 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius