-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Kauno danguje įsižiebs „Grįžulo Ratai“

Artėjantį penktadienį Kauno renginių organizatorių komanda „Played“ jau antrą kartą šį rudenį bandys savo idėjas ir jų palaikytojus sutalpinti į miesto senamiestyje esantį Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto pastatą, kuriame kadaise veikė psichiatrinė ligoninė.
Laukiamiausiu renginio atlikėju tituluojamas Milosh yra be džiazo negalintis gyventi profesionalius violončelininkas, išleidęs jau tris subtilios elektronikos albumus.
Laukiamiausiu renginio atlikėju tituluojamas Milosh yra be džiazo negalintis gyventi profesionalius violončelininkas, išleidęs jau tris subtilios elektronikos albumus. / Renginio organizatorių archyvo nuotr.

Renginyje „Grįžulo ratai“ dangaus stebėtojų laukia keturios muzikinio ir meninio veiksmo salės, kuriose tarp poros tuzinų lietuvių pasirodys ir Kanados bei Anglijos atlikėjai.

Kanadietiška elektronika „Koncertų salėje“

Į minėtas keturias skirtingas erdves padalinti dešimt gyvos elektronikos projektų ir dar daugiau didžėjų. Skambiausias veiksmas, kaip ir reikėtų tikėtis, vyks „Koncertų salėje“. Čia kartu su šviežiais ir aktualiais lietuviškais projektais – „Left I Right“, „Candeetrain“, „Laisva struktūra“, „The Novels“ – pasirodys ir daugelio elektroninės muzikos mėgėjų naktų palydovas kanadietis Milosh.

Šis elektronikos kompozitorius yra ir profesionalus violončelininkas, be to, negali gyventi be džiazo. Tai subtiliai atsiduoda jo estetiškoje kūryboje, kuri užfiksuota jau trijuose soliniuose albumuose. „Man patinka gražūs dalykai ir mėgstu tokius kurti“, – teigia Milosh, ir tikslesnio žodžio jo elektronikai apibūdinti turbūt nerasi.

„Aktų salė“ – beats teritorija

Vilniečių „Mondayjazz“ ambasada „Grįžulo ratuose“ galima pavadinti „Aktų salę“. Miestų draugystę rugsėjį pradėję pasirodymu su Peter Digital Orchestra čia ir vėl šeimininkaus didžėjai Justas Fresh ir Quazar, jiems talkins Vezhlas. Gyvoji programos pusė sudaryta iš uteniškio Brokenchord ir pasaulio piliečio Kutmah pasirodymų.

Didžiojoje Britanijoje gimęs Kutmah ilgus metus gyveno ir hiphopo, funk, jazz inspiruotą elektroniką kūrė Jungtinėse Valstijose. Šią vasarą įsipainiojus į rimtas biurokratines žabangas beats scenos sunkiasvoriui, atstovaujančiam Los Andželo leidyklą „Dublab“, šalį teko palikti ir grįžti į Angliją. Protestuodami prieš pareigūnų veiksmus jo talentą vertinantys kolegos netgi rengė vakarėlius „Free Kutmah“, visgi šiuo metu atlikėjas yra apsisotojęs Anglijoje.

Vietos užteks ir reivui, ir poilsiui, ir menui

Dar dvi Dailės akademijos pastate tilpsiančios muzikinės zonos – „Rūgšties salė“ ir poilsio erdvė. Pirmojoje vieną iš retų savo pasirodymų surengs breakcore kūrėjas Monad, rūgštį laistys Kauno naktinio gyvenimo statytojų komandos „StepService“ narys Assassid. Čia telksis ir pagrindinės didžėjų pajėgos – techno brigadininkai iš „Armor“ Inner ir Axelle, „Techstylism“ senbuvis Daimon, „Ammo“ atstovas ST ir vienas „Grįžulo ratų“ organizatorių Larisa.

Į ramybės būseną „Poilsio salėje“ nerti pakvies keturi gyvos elektroninės ramybės projektai, kuriuos pristatys Tobias Faar, Patris Židelevičius, Pembls ir a_g. Prie jų su įrašais prisijungs Armando.

Interaktyvios meninės instaliacijos, projekcijos, performansai ruošiasi apraizgyti visus „Grįžulo ratų“ kampus. Muziką keturiose muzikinėse erdvėse papildys vaizdai, kuriuos kurs VJ A–W–Z bei „Oro pagalvės“.

Renginio vieta: VDA Kauno dailės fakultetas, Muitinės g. 2 (buvusi psichiatrijos ligoninė).
Renginio laikas:  penktadenis 18 – 05 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius