Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 26

Kauno darželiuose – 185 papildomos vietos vaikams

Kauno vaikų darželiuose ir lopšeliuose nuo rugsėjo mėnesio planuojama sukurti 185 naujas vietas vaikams. Tikimasi, jog papildomų vietų sukūrimas padės sutrumpinti norinčių patekti į darželius ar lopšelius eiles.
Darželis
Darželis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas šįmet Kaune teikiamas 13760 vaikų. Praėjusiais metais miesto darželius bei lopšelius lankė 296 mažamečiais mažiau nei 2013-aisiais.

Neseniai priimtame miesto Tarybos sprendime, numatyta riboti priėmimą į darželį vaikų iš kaimyninių su Kaunu savivaldybių teritorijų. Į miesto ikimokyklines įstaigas dabar priimami vaikai, kai jų ar vieno iš jų tėvų (globėjų) deklaruota gyvenamoji vieta yra Kauno miesto savivaldybėje. Kadangi būtent ji ir skiria dalį lėšų miesto ikimokyklinių įstaigų išlaikymui.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono, tarp 179 Savivaldybės įsteigtų ugdymo įstaigų yra 71 lopšelis-darželis, 13 vaikų darželių ir 4 mokyklos-darželiai.

„Vietų ikimokyklinėse (lopšelio ir darželio) grupėse stokos problema sprendžiama atidarius 4 naujas grupes, taip pat padidinus, atsižvelgiant į galimybes, vietų skaičių kai kuriose jau esamose grupėse. Todėl jau 2013-ųjų pradžioje galėjome priimti 4 procentais daugiau vaikų, nei iki tol ikimokyklinėse ir priemokyklinėse grupėse būta vietų. Nuo rugsėjo pasinaudoti galimybe lankyti Kauno miesto savivaldybės įsteigtas ikimokyklines įstaigas galės dar daugiau mažylių“, – tvirtino skyriaus vedėjas A.Bagdonas.

Kitais metais bus atidarytos 5 naujos ikimokyklinio ugdymo grupės A.Stulginskio pagrindinėje mokykloje – daugiafunkciniame centre, Aleksoto lopšelyje-darželyje, Tirkliškių pradinėje mokykloje bei vaikų darželyje „Šarkelė“. „Klausučio“ lopšelyje-darželyje vietoj trijų specialiosios paskirties grupių atidaroma tiek pat bendrosios paskirties grupių, „Boružėlėje“ didinamas vietų skaičius vienoje grupėje, pakeičiant jos patalpas.

„Kai kur mėginsime perkelti priešmokyklinių grupių vaikus į mokyklas, pavyzdžiui, kaip dabar yra A.Stulginskio mokykloje – daugiafunkciniame centre, kur šiuo metu veikia 4 darželinukų grupės“, – tvirtino A.Bagdonas.

Pastaraisiais metais Kaune dvigubai išaugo ir nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklas. Tai kūrybinės raiškos centras UNIQUM, viešosios bei kitokios įstaigos – „Darželis“, „Medutis“, „Stebuklų šalis“, „Smuiko raktelis“, „Vaikystės sodas“, Kolpingo mokymo centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius