-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 08

Kauno daugiabučio gyventojai: po mūsų langais padarė sąvartyną

Sodų gatvės 98 namo Kaune gyventojai piktinasi įmone „Kauno švara“, neva su kurios žinia prie jų namo susikaupė kalnai šiukšlių, o įmonė jų, kaip žadėjo, neišvežė.
Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune
Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune / Daugiabučio gyventojų nuotr.

„Ar mes laukiame kokio dizenterijos protrūkio? Tai, ką padarė iš mūsų namo automobilių stovėjimo aikštelės, yra baisu“, – sakė Kaune esančio Sodų gatvės 98 namo gyventoja Irutė.

Per dieną kauniečiai čia suvežė didžiulį kiekį atliekų, o įmonė „Kauno švara“, nors ir žadėjo jas išvežti trečiadienį, to nepadarė.

Pasak gyventojų, kai jie pamatė čia vežamas stambių gabaritų atliekas, ėmė domėtis, kas vyksta. Paaiškėjo, kad įmonė „Kauno švara“ surengė stambių gabaritų statybinių atliekų išvežimo akciją ir į šią vietą nurodė gyventojams jas atvežti.

Daugiabučio gyventojų nuotr./Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune
Daugiabučio gyventojų nuotr./Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune

„Tačiau vakar iki vakaro taip ir nesulaukėme, kad jas kas nors išvežtų. Buvo atvykusi įmonės atstovė ir sakė, kad nespėjo. Baisu, po mūsų langais padarė Lapių sąvartyną. Ko čia tik nėra, ir kažkokios bačkos, stiklai, statybinės atliekos. Gal ten yra ir kažkokių nuodingų medžiagų. Ir šis kalnas tik auga“, – teigė šiame name gyvenanti moteris, kuri baiminosi visų pirma dėl vaikų saugumo.

Žmonės skambino ir į Kauno miesto savivaldybę, tačiau niekas atsakymų taip pat nepateikė.

Atliekų kalnas, pasak Irutės, sudomino ir benamius, kurie tarp jų ėmė ieškoti greičiausiai naudingų dalykų, o į gyventojų pastabas nereaguoja.

„Mus žiurkėm išvadino“, – teigė daugiabučio gyventoja.

Daugiabučio gyventojų nuotr./Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune
Daugiabučio gyventojų nuotr./Šiukšlės prie Sodų gatvės 98 namo Kaune

Jonas Tumpa, bendrovės „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas: „Mūsų įmonė džiaugiasi sulaukusi tokio gyventojų aktyvumo, tačiau tuo pačiu nori sudrausminti, gyventojus, kurie nesilaiko Kauno miesto atliekų tvarkymo taisyklių bei nustatytos specialiųjų atliekų surinkimo apvažiavimo būdu tvarkos.

Rugpjūčio 6 dieną Šilainiuose vykusios akcijos metu buvo surinkta virš 75 tonų, o Šančiuose - virš 60 tonų atliekų. Nepaisant to, šis skaičius nuolatos auga, o dalis gyventojų nesilaiko specialiųjų atliekų surinkimo akcijos taisyklių bei nurodyto atliekų palikimo laiko ir sukuria savavališkus „sąvartynus“.

Mūsų internetinėje svara.lt svetainėje, socialiniame tinkle „Facebook“ ir žiniasklaidoje buvo skelbta, kad atliekos turi būti suneštos iki 11 val. surinkimo dieną arba paliktos iš vakaro. Visgi pastebima, kad gyventojai nesilaiko nurodytų grafikų, palieka atliekas jau išvežus susikaupusias krūvas ar net kitą dieną po numatytos akcijos. Šiuo metu Sodų g. 98 taškas pilnai sutvarkytas ir vien iš šio atliekų surinkimo taško buvo išvežta virš 30 tonų atliekų. Visgi, pastebima, kad šis surinkimo taškas nuolatos pildėsi ne akcijos metu suneštomis atliekomis.

Visi tokie atvejai, kurie yra užfiksuoti ne akcijoje nurodytu laiku, yra siunčiami Viešosios tvarkos skyriui, Šančių seniūnijai ir Kauno miesto policijai. Už atitinkamus viešosios tvarkos nusižengimus bus taikoma administracinė nuobauda ir skiriama piniginė bauda iki kelių tūkstančių eurų.

Šia akcija norime padėti gyventojams, kurie neturi savo transporto priemonių ar fizinių galimybių nuvežti susikaupusias atliekas į atliekų surinkimo aikšteles. Tikimės, kad ateityje miestiečiai laikysis nurodymų ir bendromis jėgomis išlaikysime švarią aplinką. Taip pat norime pasinaudoti proga ir dar kartą paprašyti gyventojų sudrausminti ne vietoje atliekas paliekančius gyventojus ir taip kartu prisidėti prie gražesnio Kauno.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius