Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

„Kauno energijos“ atsakas į žiniasklaidoje pasirodžiusią publikaciją apie kritišką bendrovės situaciją

Reaguodama į žiniasklaidoje pasirodžiusias publikacijas, kuriose teigiama, jog „Kauno energija“ - ties bankroto riba ir paliks kauniečius be šilumos, bendrovė išplatino savo oficialią poziciją nurodantį pranešimą.
Rimantas Bakas
Rimantas Bakas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kauno energijos“ pranešime spaudai teigiama, kad jokio realaus pagrindo kauniečiams likti be šilumos nėra. Tiekti šilumą bendrovę įpareigoja ne tik pasirašytos sutartys, bet ir įstatymai. Šilumos tiekimas negali būti nutrauktas.

Žiniasklaidoje minėtas „Kauno energija“ raštas miesto savivaldybei – tai ne kas kita, kaip periodinė, kas mėnesį teikiama informacija didžiausiam akcininkui apie įmonės veiklą (Kauno miesto savivaldybė yra didžiausias „Kauno energija“ akcininkas, turintis daugiau nei 93 proc. įmonės akcijų). Kodėl cituoti buvo pasirinktas būtent šis laiškas – mums nesuprantama“, – rašo „Kauno energijos“ atstovas spaudai Ūdrys Staselka.

Teigiama, kad faktai, išdėstyti publikacijose, yra paimti būtent iš šio laiško.

Pabrėžiame, kad jokios kritinės situacijos įmonėje nėra, darbas vyksta įprasta tvarka. Įmonė visus įsipareigojimus vykdo ir atlyginimus darbuotojams moka laiku.

„Taip, išties yra istoriškai susikaupusių vartotojų įsiskolinimų „Kauno energijai“. Tačiau visi įsiskolinimai yra padengiami. Tiek iš vartotojų, tiek ir iš bendrovės pusės“, – rašoma pranešime.

„Per šiuos, 2010 metus, vartotojų įsiskolinimai ne tik nepadidėjo, bet netgi buvo padengiami vejantis istoriškai susidariusius. Kai kurių vartotojų mokėjimai šiemet siekė 104 proc. nuo visų 2010 metų priskaitymų!“, – sakė „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

Pasak jo, iš visų istoriškai susidariusiųjų įsiskolinimų didžiausią dalį sudaro susikaupęs biudžeto įsiskolinimas už kompensacijas mažas pajamas gaunantiems gyventojams.

Tačiau, Lietuvos respublikos Vyriausybei pranešus, kad šiems įsiskolinimams padengti savivaldybėms bus skirta 90 milijonų litų, tikimasi, jog bus padengta ir didelė dalis įsiskolinimo už Kauno gyventojų, gaunančių mažas pajamas, kompensacijas.

Taip pat nemažą dalį įsiskolinimų sudaro mokyklų ir darželių įsiskolinimai, kuriuos šios įstaigos planuoja padengti iš savo biudžetų. Pati miesto savivaldybė kaip institucija nėra reikšmingai įsiskolinusi.

„Pabrėžiame, kad jokios kritinės situacijos įmonėje nėra, darbas vyksta įprasta tvarka. Įmonė visus įsipareigojimus vykdo ir atlyginimus darbuotojams moka laiku. Kodėl kažkam prireikė įprastus buhalterinius priskaitymus parodyti kaip grėsmę miesto gyventojams – mums nesuprantama“, – tikina „Kauno energijos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius