Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 12

Kauno gatvėse patruliuos ir studentai

Penktadienį į Kauno gatves kartu su Kauno apskrities vyriausiojo komisariato Viešosios tvarkos valdybos (VTV) pareigūnais patruliuoti išeis Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai.
Policijos rėmėjo liemenė
Policijos rėmėjo liemenė / Policija.lt nuotr.
Temos: 1 Studentai

Po kelių praėjusiais metais miesto centre įvykdytų rezonansinių nusikaltimų Kauno miesto studentai išreiškė nerimą, kad jie jaučiasi nesaugūs miesto gatvėse. Tuomet buvo surengti susitikimai su miesto akademine visuomene, aptartos galimybės sustiprinti viešąją tvarką ir rimtį miesto gatvėse. Į pagalbą policijos pareigūnams atėjo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, kurie riedžiais ėmė patruliuoti miesto centre ir Senamiestyje. Studentai taip pat išreiškė norą padėti policijos pareigūnams užtikrinant viešąją tvarką studentų miestelyje ir kitose „karštose“ miesto vietose. Jiems buvo pasiūlyta tapti policijos rėmėjais.

Pasak VTV viršininko Remigijaus Stuko, penkiolika KTU studentų lankė parengiamuosius kursus, kurių metu buvo supažindinti su įstatymais, policijos rėmėjų teisėmis ir pareigomis, patruliavimo, asmenų sulaikymo, specialiųjų priemonių, būtinosios ginties ypatumais. Išlaikę egzaminus, studentai gavo policijos rėmėjo pažymėjimus ir įgijo teisę kartu su policijos pareigūnais patruliuoti, naudoti specialiąsias priemones, sulaikyti ir pristatyti į policijos įstaigą pažeidėjus, stabdyti automobilius, tikrinti dokumentus, siekiant užkardyti nusikalstamas veikas eiti į gyvenamąsias patalpas, reikalauti, kad asmenys laikytųsi viešosios tvarkos ir nepažeidinėtų įstatymų.

Penktadienį KTU studentams bus įteiktos policijos rėmėjų liemenės ir jie pradės darbą gatvėse. Planuojama, kad studentai kartu su pareigūnais patruliuos miesto centre – Laisvės alėjoje ir KTU studentų miestelio teritorijoje. Studentai patruliuos savanoriškai, laisvu nuo paskaitų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius