Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

D.Grybauskaitė: vadinamoji pedofilijos byla – išbandymas teisėsaugai

Šalies vadovė įsitikinusi, kad vadinamoji pedofilijos byla ir su ja susiję įvykiai – išbandymas visai teisėsaugos sistemai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apskritai Kauno įvykių tyrimas yra ne tik bylos, bet išmėginimas visai teisėsaugos sistemai. Ne tik policijai, ne tik prokuratūrai, bet apskritai visai teisėsaugos sistemai. Visuomenės pasitikėjimas tokiu būdu turėtų būti atkurtas tik parodant rezultatus ir atsakant į klausimus, kurie visuomenės šiuo metu yra labai plačiai diskutuojami“, – D.Grybauskaitės poziciją perdavė jos atstovas spaudai Linas Balsys.

Pasak jo, su teisėsaugos atstovais susitikusi prezidentė domėjosi, ar Generalinė prokuratūra išnaudoja visas prieinamas teisines priemones, ar atliekami visi procesiniai veiksmai, ir iš laikinai generalinio prokuroro pareigas einančio Raimondo Petrausko išgirdo, kad „galbūt ir ne visos priemonės išnaudotos, kad galbūt yra rezervų“.

L.Balsys taip pat akcentavo, esą prezidentė D.Grybauskaitė įsitikinusi, kad šiuo metu svarbiausias dalykas – „iš vienos pusės, teisėsaugos institucijų reputacija, iš kitos pusės, kuo greitesnis, kuo spartesnis tiesos sužinojimas ir taško padėjimas bylose, kurios yra sukėlusios didelį rezonansą“.

„Esminis dalykas – prezidentė paragino įstatymų numatytose ribose kuo viešiau, kuo atviriau, profesionaliau ir nešališkiau tirti Kauno įvykių bylas ir pateikti visuomenei kuo išsamesnius atsakymus. Visuomenė turi teisę žinoti, pavyzdžiui, D.Kedžio atveju, kaip buvo vykdoma jo paieška, kaip buvo tiriama jo mirties priežastis ir pan. Tai klausimai, kuriuos kelia visuomenė.

Prezidentė savo ruožtu taip pat akcentavo būtinybę, kad prokuratūra būtų nešališka, nepriklausoma, autonomiška. Taip pat profesionali, objektyvi ir atvira, kiek tai įmanoma“, – žurnalistams sakė L.Balsys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius